5 stycznia 2012, 19:24
Zna ktoś sprawdzony przepis na smaczny krem brokułowy? Jakie składniki są mi potrzebne i jak przygotowywać?
5 stycznia 2012, 19:31
ja jogurt naturalny dawalam. ale to bylo dawno i nie pamietam jak to lecialo ;)
jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
5 stycznia 2012, 19:32
ja lubie robić taki: ugotowac 2-3 pietruszki do miękkości na kostce warzywnej, dodać brokuła, gotowac nie dluzej niz 10min. po ostygnięciu potraktowac blenderem. ja swego czasu dodawałam do tego twaróg aksamitny oetkera zamiast śmietany. a i tej wody nie za dużo, wtedy bedzie gęsty.
5 stycznia 2012, 19:35
brokuly, kostka rosolowa -2 zalezy od ilosci wody na 0,5 l - 1 szt, woda
tak na oko wszystko dalam, tak zeby brokuly byly gesto w wodzie.
jak sie ugotowaly to odlalam troche wody przy miksowaniu zeby w razie czego nie byla za rzadka
- jak co to sie dolalo
ptysie do tego
- Dołączył: 2011-09-15
- Miasto: Za Miedzą
- Liczba postów: 2381
5 stycznia 2012, 19:39
mniam, lubię brokuły, zdarza się, że zastępuję nimi ziemniaki w obiedzie, ale kremu nigdy nie robiłam, do czego podajecie?
to...ja - wygląda przepysznie, muszę wypróbować :)
Edytowany przez 2fast4u 5 stycznia 2012, 19:44
- Dołączył: 2011-08-08
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 3525
5 stycznia 2012, 19:52
aguuniek19888 napisał(a):
brokuly, kostka rosolowa -2 zalezy od ilosci wody na
l - 1 szt, wodatak na oko wszystko dalam, tak zeby
byly gesto w wodzie. jak sie ugotowaly to odlalam
wody przy miksowaniu zeby w razie czego nie byla za
- jak co to sie dolalo ptysie do tego
i do tego mleko kokosowe z puszki! wiem że dziwnie brzmi ale to jest pyszne ! polecam~!!! :)
- Dołączył: 2010-05-11
- Miasto: X
- Liczba postów: 4491
5 stycznia 2012, 19:53
Mleko kokosowe? wow, ciekawe. Ogólnie lubię takie mieszanie smaków, ale mleko kokosowe? hehe
- Dołączył: 2011-08-08
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 3525
5 stycznia 2012, 19:56
tak, dodajesz je bezpośrednio przed miksowaniem, nie za dużo, nie czuć kokosów jak jesz krem ale smak jest dobry, taki niepowtarzalny : ) moja mama często robi taką zupę, a na wierzch zamiast kalorycznego groszku ptysiowego posypać prażonymi migdałami (praży się je na patelni bez tłuszczu) czasem jeśli mamy dodaje się do tego jeszcze pokrojonego na wąskie nitki wędzonego łososia... powiem Ci że to jest jedno z moich ulubionych połączeń smaków... ta zupka z łososiem i migdałami, pycha!
5 stycznia 2012, 19:56
nie wiem czy mleko kokosowe kupie w spolem. bo do marketu 40 minut dalej nie mam co wychodzic po 1 rzecz