- Dołączył: 2009-07-26
- Miasto: Sanok
- Liczba postów: 335
31 grudnia 2011, 13:17
Szukam przepisu na pizze, tylko że taką w miarę dietetyczną:)
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
27 maja 2013, 11:45
ja robie pizze z tych proporcji na 100 g maki 10 g drodzy. mleko przy 400 g na 40 g jest to szklanka.
ostatnio mialam za malo maki i mialam tylko 370 i 50 g drozdzy, szklanka mleka, 1 lyzka oleju. cukrem posypuje drozdze, dolewam mleko. do maki daje olej, szczypte soli, ziola. mieszam z masa drozdzowa, odstawiam do wyrosniecia
przygotowuje dodatki. brytfanke natluszczam olejem, ciastem wykladam forme, polewam keczupem, posypuje startym serem - jak w pizzeri, na to inne dodatki np szynka, pieczarki (ktore mozna przesmazyc wczesniej)