22 grudnia 2011, 11:15
Kupiłam wczoraj kasztany jadalne, bo chciałabym spróbować jak smakują, nigdy ich nie jadłam. W necie znalazłam dużo przepisów, ale czy może ktoś z Was ma swój sprawdzony przepis na przygotowanie i podanie kasztanów?
- Dołączył: 2011-08-07
- Miasto: Skalista Kraina Katalonii
- Liczba postów: 3485
22 grudnia 2011, 18:45
http://raquel-recetasdecocina.blogspot.com/2008/10/cataas-fritas.html
Cos takiego? Przejrzalam pobieznie gogla, ale w Hiszpanii to jednak ze smazeniem slabo:-)
- Dołączył: 2010-10-04
- Miasto: Nieznano
- Liczba postów: 5421
22 grudnia 2011, 18:54
hoo tutaj sa chyba baaardzo nadcięte :D no coś podobnego tylko że tu się mniej nadcina :) hmm może spróbuję jutro je podsmażyć i pokaże wtedy jak to tu wygląda
- Dołączył: 2008-09-23
- Miasto: Sainte Foy La Grande
- Liczba postów: 46
22 grudnia 2011, 23:24
apssik napisał(a):
to moze to zalezy od czesci w ktorej mieszkasz badz
:P w moim dep sie akurat smazy i tylko tak widzialam
robia nawet na miescie :)
z tego co widze to mieszkasz w genevie i ja tez w tych okolicach.
Na miescie ich nie smaza tylko pieka na tych specjalnych patelniach
z dziurkami nad ogniem bez dodatku jakiegokolwiek oleju,
wiem bo czesto je z mezem kupujemy
- Dołączył: 2010-10-04
- Miasto: Nieznano
- Liczba postów: 5421
23 grudnia 2011, 10:47
nigdy nie wierz do końca internetowi ^^ to może tylko w moim mieście smażą, nie wiem, ale czy to takie ważne ? pff