Temat: jak upiec kasztany jadalne?

Kupiłam wczoraj kasztany jadalne, bo chciałabym spróbować jak smakują, nigdy ich nie jadłam. W necie znalazłam dużo przepisów, ale czy może ktoś z Was ma swój sprawdzony przepis na przygotowanie i podanie kasztanów?

http://raquel-recetasdecocina.blogspot.com/2008/10/cataas-fritas.html

Cos takiego? Przejrzalam pobieznie gogla, ale w Hiszpanii to jednak ze smazeniem slabo:-)

hoo tutaj sa chyba baaardzo nadcięte :D no coś podobnego tylko że tu  się mniej nadcina  :) hmm może spróbuję jutro je podsmażyć i pokaże wtedy jak to tu wygląda 

apssik napisał(a):

to moze to zalezy od czesci w ktorej mieszkasz badz
:P w moim dep sie akurat smazy i tylko tak widzialam
robia nawet na miescie :)
z tego co widze to mieszkasz w genevie i ja tez w tych okolicach.
Na miescie ich nie smaza tylko pieka na tych specjalnych patelniach
z dziurkami nad ogniem bez dodatku jakiegokolwiek oleju,
wiem bo czesto je z mezem kupujemy


Pasek wagi
nigdy nie wierz do końca internetowi ^^ to może tylko w moim mieście smażą, nie wiem, ale czy to takie ważne ? pff

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.