Temat: kutia

kutie każdy przyrządza wg własnego upodobania - prawie każdy inaczej. 
jak robi się kutię u Was w domu? 

u mnie w domu są kluski kładzione z masa makową i bakaliami i miodem - i to nazywamy kutią
U mnie nigdy nie się nie robiło kutii :(
Pasek wagi
u mnie pszenica mak i rodynki orzechy i skórka kandyowana i koniecznie to schłodzone
U mnie kucią (tak jest nazywana w naszej rodzinie) zajmuje się babcia. Składniki to ryż, mak, miód, bakalie to chyba wszystko. 
U mnie w domu takze nie robi się kutii..
o :)sporo moich znajomych na podlasiu nazywa tę potrawe kucią :)

jegoslonko napisał(a):

o :)sporo moich znajomych na podlasiu nazywa tę potrawe
:)

Moja babcia właśnie z podlasia pochodzi :)


pęczak , miód , bakalie   ,mak
Pasek wagi
U mnie kutia była raz i nigdy więcej. Taka tam kaloryczna glamza. Nie przypadła nam do gustu. Było to coś takiego jak opisujesz.
kluski z makiem to kluski z makiem a kutia to pszenica, bakalie, masa makowa, miód, rodzynki.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.