Temat: sos bez mąki

chciałam dziś zrobić sos, ale nie wiem czy coś konkretnego mi z tego wyjdzie 
schab pokroiłam, podsmażyłam na teflonie, wrzuciłam do wody z włoszczyzna i przyprawami i tak się gotuje, kolor i zapach ma całkiem ładny ale jest za rzadki, teraz czekam aż się woda wygotuje , tylko nie wiem czy w taki sposób wyjdzie mi dobry sos?
strasznie nie lubie sosów właśnie zaprawianych mąką, a w każdym przepisie jakie wyszukałam jest mąka lub chleb , czy da się ominąć ten etap? ktoś tak robi ?
dobry do zagęszczania jest rownież mielony len odtłuszczony ;)
polecam ten motyw ze zmiksowanymi warzywami, mniam!
spróbuj śmietaną.;)
Może spróbuj jakimś serkiem;)
w końcu zagęściłam śmietaną, no może lepiej powiem że dodałam śmietany bo zabardzo od tego nie zgęstniał, ale w smaku było bardzo dobre

dzieki

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.