- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
27 listopada 2011, 13:07
chciałam dziś zrobić sos, ale nie wiem czy coś konkretnego mi z tego wyjdzie
schab pokroiłam, podsmażyłam na teflonie, wrzuciłam do wody z włoszczyzna i przyprawami i tak się gotuje, kolor i zapach ma całkiem ładny ale jest za rzadki, teraz czekam aż się woda wygotuje , tylko nie wiem czy w taki sposób wyjdzie mi dobry sos?
strasznie nie lubie sosów właśnie zaprawianych mąką, a w każdym przepisie jakie wyszukałam jest mąka lub chleb , czy da się ominąć ten etap? ktoś tak robi ?
27 listopada 2011, 14:05
dobry do zagęszczania jest rownież mielony len odtłuszczony ;)
27 listopada 2011, 14:14
polecam ten motyw ze zmiksowanymi warzywami, mniam!
27 listopada 2011, 14:25
spróbuj śmietaną.;)
Edytowany przez adveenture 27 listopada 2011, 14:25
27 listopada 2011, 14:27
Może spróbuj jakimś serkiem;)
- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
27 listopada 2011, 14:28
w końcu zagęściłam śmietaną, no może lepiej powiem że dodałam śmietany bo zabardzo od tego nie zgęstniał, ale w smaku było bardzo dobre
dzieki