- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 listopada 2011, 22:24
24 listopada 2011, 22:23
24 listopada 2011, 22:37
naleśników na ostro jest mnóstwo
wejdź na stronę jakiejkolwiek naleśnikarni, np.: Manekin, Nasz Naleśnik
24 listopada 2011, 22:43
Edytowany przez f0885c360d4570b27199a53072e03f42 11 kwietnia 2012, 19:29
24 listopada 2011, 22:43
naleśniki, 4 sztuki
szynka lub inna wędlina, 15dkg
cebula, 1 duża
kukurydza lub fasola czerwona, szklanka
ser żółty, 10 dkg
pieczarki, 4 duże
czosnek, 2 ząbki
sos pomidorowy w kartonie Pudliszki, 1/2 kartonu
bazylia, oregano, sól, pieprz, do smaku
tabasco,
tłuszcz do smażenia,
czas przygotowania: do 45 min
Rozgrzać olej i podsmażyć cebulę pokrojoną, dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną w paski szynkę. Smażyć przez chwilę a pod koniec dodać kukurydzę i 1 rozgnieciony ząbek czosnku oraz przyprawy i tabasco. Następnie dodać 1/4 szklanki sosu pomidorowego. Odstawić do przestygnięcia. W osobnym naczyniu zmieszać sos pomidorowy z czosnkiem, przyprawami i tabasco. Na naleśniki wyłożyć ostudzony farsz i zwinąć boki naleśników do wewnątrz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, polać sosem pomidorowym i posypać serem żółtym oraz odrobiną oregano. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 10 min.24 listopada 2011, 22:50
ciasto naleśnikowe wytrawne - zamiat mleka i wody piwo i woda w proporcjach pół na pół
nadzienie np meksykańskie cs jak chili con carne
nadzienie gyros (składniki ja do salatki gyros)
na ostro ze szpinakiem fetą, czosnkiem, cebulą i chili:)
24 listopada 2011, 23:04