Temat: Impreza Andrzejkowa- zimne przekąski

Wybieram się dzisiaj na imprezę andrzejkową i chcę zrobić jakieś zimne przekąski. Znajomi robią sałatki, koreczki. Co mi polecicie, abym zrobiła. Poszukuję szybkiego i łatwego dania. Z góry dzięki za pomoc ;)
> przepraszam za dubel. samosy są to takie trójkątne
> pierożki z nadzieniem warzywnym/mięsnym, zależy co
> kto lubi :) pochodzą z kuchni indyjskiej.
ach dzieki
ja znam takie cos z ciasta francuzkiego ..to fakycznie 5 minut i gotowe
poddalas mi pomysl ...zrobie to na sylwestra jako podgryzacz zamiast paluszkow i cipsow ...
Pasek wagi
Ja bym proponowała takie oto kanapeczki - przekąski

Te są : bagietka- łosoś - ogórek-papryka lub pomidor

kanapki 2

Albo takie :-)


Mogą też być pomidorki faszerowane

Jajka faszerowane pieczarkami lub łososiem lub czymś innym


EDIT :Proszę nie pisać post pod postów - łamanie 13 punktu regulaminu.Następnym razem proszę robić edycję ,gdyż w innym wypadku takie posty będą kasowane.



koreczki
surowe pokrojone warzywa: marchew, kalarepa, seler naciowy, ogórek, pomidorki koktajlowe, papryka, surowy kalafior, awokado (choć to owoc) + sosy na bazie jogurtu z różnymi dodatkami. Zrobiłam takie coś na imprezę i wydawało się, że nie będzie się cieszyło popularnością, a było hitem szczególnie wśród dziewczyn. I jest wygodne, bo można złapać warzywo rączką, zamoczyć w sosie i zjeść, nie wymaga talerzy ani sztućców.
> > przepraszam za dubel. samosy są to takie
> trójkątne> pierożki z nadzieniem
> warzywnym/mięsnym, zależy co> kto lubi :) pochodzą
> z kuchni indyjskiej.ach dzieki ja znam takie cos z
> ciasta francuzkiego ..to fakycznie 5 minut i
> gotowe poddalas mi pomysl ...zrobie to na
> sylwestra jako podgryzacz zamiast paluszkow i

> cipsow ...


pewnie, zawsze to jakaś alternatywa !

ogolnie to
warzywa skroic (pomidory, ogorki, papryke)
misa wedlin
galaretka z kurczaka (ja wczoraj robilam 6 szklaneczek)
krakersy, winogron i ser,
kanapki,
jajka faszerowane czy z majonezem,
cipsy, tortille np z dipami
> polecam paluchy z serem z francuskiego ciasta :)
> są pyyyycha, do alkoholu w sam raz:ok 100 g sera
> żółtego (tartego)1 kabanos2 łyzki keczupu1
> łyżeczka chilli1 opakowanie ciasta francuskiego
> (ok 300g)1 jajook 1 łyżka makuCiasto rozkładamy.
> Połowę smarujemy keczupem, posypujemy chilli,
> posypujemy tartym serem i tartym kabanosem (lub
> posiekanym). Ciasto składamy i dociskamy: Tniemy
> na paski. Każdy pasek skręcamy. Smarujemy jajem,
> posypujemy makiem:Pieczemy ok 15 min (180
> stopni):Są extra, wypróbowane, polecam.

robilam to kiedys w szkole i skonczylo sie wielka porażką ;p
Jajka faszerowane, moja mama zawsze takie coś robi ;D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.