- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 listopada 2011, 09:36
12 listopada 2011, 12:00
Możesz zrobić roladki - przykłady farszu:
- na bazie gęsego białego serka: 1. z suszonymi pomidorami, 2. czosnkiem i ziołami, 3. papryką,
- suszone śliwki namoczone i wymieszane z posiekanymi pistacjami;
- posmarować musztadą, włożć kawałek gruszki albo brzoskwini i plaster cammemberta albo na tą musztardę cebula i ogórki konserwowe, papryka.
Roladki robimy z rozbitego plastra mięsa. Po nafaszerowaniu, zwłaszcza te z serkiem, możesz owinąć w folię (przeźroczystą, samoprzylepną) i ugotować na parze - pół godziny. Dobrze zrobić więcej, bo są też dobre na zimno - do sałatek albo kanapek.
Można też (zwłaszcza te ostatnie) spiąć wykałaczkami i upiec na patelni grillowej. Ładnie wyglądają posypane z zewnątrz czerwoną paprykę. Zupełnie zmienia smak papryka wędzona - nadaje smak bekonu.