- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 listopada 2011, 08:51
5 listopada 2011, 09:37
5 listopada 2011, 09:53
"Flam" - taki hiszpanski deser. 1 l mleka, 6 jajek, cukier do smaku, moze byc slodzik, cynamon, otarta skorka z cytryny. Ma byc slodkie mniej - wiecej, jak budyn. Wlewa sie do naczynia zaroodpornego, piecze pod przykryciem w kapieli wodnej,180st.C, ok 1 godz. Na dno naczynia mozna wlac karmel - upalony cukier z odrobina wody. Karmel robi sie bardzo twardy, ale w trakcie pieczenia sie rozpuszcza. Calosc pycha:-)
http://www.youtube.com/watch?v=BK_O_jc4pJM
Tu robia z mleka zageszczanego i daja wiecej jajek.
8 listopada 2011, 00:48
a może jajka po szkocku
Składniki
źródlo: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/miesa/jajka_po_szkocku3