Temat: Przepisy na pasty kanapkowe, dietetyczne oczywiście ;)

Lubiecie? Bo ja bardzo  wczoraj robiłam makrelę z jajkiem i cebulką, zawsze dodaje sporo masła tym razem oddzieliłam połowę i moją porcję zblenderowałam, dzięki temu nie byla sucha tak więc to moje małe odkrycie. Wyszło pysznie! Reszta zajadała się wersją z masłem ale to chudziny więc im nie zaszkodzi (no i tym bardziej mam problem z jedzeniem bo mamy różne cele dietowe)

Pasek wagi
awokado, 1łyżeczka soku z cytryny pół ząbka czosnku - pyszne :)

250 g twarogu (chudy, półtlusty), 1 makrela, szczypiorek, mały jogurt naturalny, sól, pieprz, może być koncentrat pomidorowy

twaróg, czosnek, dużo koperku, starty ogórek, papryka

Twaróg, jogurt, banan, cynamon

Fasolka (ciecierzyca, ale też mogą być ugotowane brokuły), czosnek, oliwa, coś ostrego, może być pasta sezamowa i sok z cytryny

 

makrela w pomidorach + twaróg + natka pietruszki
ja ostatnio odkryłam paste z chudego twarogu i oleju lnianego- jak sie ma dobry blender to wychodzi cos a'la majonez, dla mnie nawet lepsze.

a jak sie chce orginalniej to dowolne przyprawy, dodatki- ja ost dosałam duuuuzo orzechów zmielonych, troche oregano i kminku
Mmm.. wszystko będzie wypróbowane, nooo prawie wszystko :) mniam!  Właśnie blenderem fajna konsystencje się uzyskuje, taką majonezowatą i mokrą  staram się nie dodawać już masła.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.