- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 października 2011, 10:18
Wiem, że na temat owsianki było już miliard tematów, jednak ja dalej jestem niezorientowana i niepewna kilku podstawowych rzeczy.
Część z Was uważa, że płatki należy na noc zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem do rana. Następnie zagotować mleko, dodać sporządzone dzień wcześniej płatki i gotować.
Inni natomiast twierdzą, że o wiele lepiej jest wszystkim zająć się rano. Płatki zalać wrzątkiem, odstawić, zagotować mleko i przygotować owsiankę.
Nie wiem, czym różnią się od siebie te dwie wersje i potrzebuję Waszych rad. Dodatkowo chciałabym wiedzieć, ile mleka należy dodać, by nasza owsianka była dość gęsta. Pomożecie? :)
Pozdrawiam!
30 października 2011, 12:05
30 października 2011, 13:52
30 października 2011, 14:40
a ja robię owsiankę w 5 minut. Sprzwdzone proporcje to 40 g płatków, pół jabłka pokrojonego, 250 ml chudego mleka- do mikrofalówki całość. Żadnego namaczania wcześniej i innego cudowania- 5 minut i gotowe, jedyne co, to lubi kipieć i trzeba wziąć jakąś większą miseczkę:) polecam ten sposób. Zamiast mikrofalówki da się w garnuszku tak samo, trwa tyle samo, ale trzeba czasem pomieszać.
opisana przeze mnie porcja ma 260 kcal
2 listopada 2011, 20:33