- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 października 2011, 19:32
30 października 2011, 12:12
tunczyk plus brazowy ryz plus twaróg jest pyszotka.....do tego jakies warzywko chocby pomidor....ja lubie deler do tego powaznie....komponuje sie to niby srednio ale smakuje jak dla mnie wysmienicie...co jeszcze pomidorówka z ryzem...ogolnie zupy sa tanie i zdrowe jesli nie dolozysz ohydnych kostek czy zupek z paczki.......fajny obiad to na pewno gotowana piers z kuraka, brokuły albo kalafior polane oliwa z oliwek i przyprawiona porzadnie kurkuma i innymi orientalnymi przyprawami
18 listopada 2011, 12:42
3 grudnia 2011, 18:23
10 grudnia 2011, 01:00
ja lubie piers z kurczaka nasmarowac zgniecionym czosnkiem (zostawic na 30min-godzinke) i potem smarzyc-gotowac (nie wiem jak to nazwac ;/ hehe) na patelni z woda na dnie.Mozna jeszcze jeden zabek czosnku wgniesc do tej wody jak kto lubi. Do tego warzywa na parze i sos z jakiegos serka bialego lub jogurtu light z koperkiem mniiiammmm :D:DD
lub
kasza kus-kus, z jajkiem w koszulce... zoltko takie cieknance swietnie smakuje z kasza.. + standard czyli warzywa na parze :D
albo
makaron ciemny w pomidorach (czyli niskokaloryczny sos pomidorowy np z ziolami lub cebulka i czosnkiem)
albo leczo... przepis w dziale przepisy :)
19 grudnia 2011, 14:05
ja kupuję kości rosołowe ale takie bez szyjki nie porcje rosołowe tylko własnie kości rosołowe takie 2 wrzucam i gotuję jednego dnia zupkę
nastepnego dnia obieram mięso z tych kości to jest tylko mięso od piersi i z takich 2 kości na jedną osobę spokojnie starcza ,mięsko posmażam dodaję warzywka i ryż
albo mięsko posmażam w ziołach do tego makaron pełnoziarnisty ugotowane brokuły i robię sos z jajka odrobiny sera żółtego i przyprawy i to mieszam na patelni i jak juz się zagotuje to dodaję trochę jogurtu naturalnego żżeby nie było suche
19 grudnia 2011, 14:05
ja kupuję kości rosołowe ale takie bez szyjki nie porcje rosołowe tylko własnie kości rosołowe takie 2 wrzucam i gotuję jednego dnia zupkę
nastepnego dnia obieram mięso z tych kości to jest tylko mięso od piersi i z takich 2 kości na jedną osobę spokojnie starcza ,mięsko posmażam dodaję warzywka i ryż
albo mięsko posmażam w ziołach do tego makaron pełnoziarnisty ugotowane brokuły i robię sos z jajka odrobiny sera żółtego i przyprawy i to mieszam na patelni i jak juz się zagotuje to dodaję trochę jogurtu naturalnego żżeby nie było suche