14 października 2011, 21:43
Hej :)
Kurcze jak robicie ogórkowa?
Ja nigdy nie kupuje mrożonki tylko robię z normalnych ogórków i kroje w kostkę drobną. Jednak moja ogórkowa nigdy nie wychodzi tak jak powinna jest jakaś rzadka tz nie że za mało ziemniaków ale nie wiem po prostu innych jest nie wiem może mąki się dodaje trochę??
Słyszałam że niektórzy podsmażają ogórki do zupy kurcze a na margarynie? Robicie tak?
Słyszałam też że daje sie ponoć serka topionego do ogórkowej...Prosze podajcie swoje sprawdzone sposoby na pyszna ogórkowa
15 października 2011, 15:31
polecam sprobowac z konserwowych :)
15 października 2011, 15:53
najlepiej kupic ogorki kiszone i zetrzec je na tarce o grubych oczach , a dla smaku dodac startego zielonego ogorka :)
- Dołączył: 2011-06-01
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 75
19 października 2011, 14:18
Ja podsmażam na łyżce oliwy z oliwek warzywka (marchew, pietruszke i seler), potem dodaje ziemniaczki i chwilę gotuję a pod koniec starkowane ogóreczki kiszone również podsmażone na oliwce. I koniecznie dużo zielonej pietruszki i kopru. Do talerza kleks jogurtu naturalnego.