Temat: ogórkowa

Hej :)
Kurcze jak robicie ogórkowa?
Ja nigdy nie kupuje mrożonki tylko robię z normalnych ogórków i kroje w kostkę drobną. Jednak moja ogórkowa nigdy nie wychodzi tak jak powinna jest jakaś rzadka tz nie że za mało ziemniaków ale nie wiem po prostu innych jest nie wiem może mąki się dodaje trochę??
Słyszałam że niektórzy podsmażają ogórki do zupy kurcze a na margarynie? Robicie tak?
Słyszałam też że daje sie ponoć serka topionego do ogórkowej...Prosze podajcie swoje sprawdzone sposoby na pyszna ogórkowa 
polecam sprobowac z konserwowych :)
najlepiej kupic ogorki kiszone i zetrzec je na tarce o grubych oczach  , a dla smaku dodac startego zielonego ogorka :)
Ja podsmażam na łyżce oliwy z oliwek warzywka (marchew, pietruszke i seler), potem dodaje ziemniaczki i chwilę gotuję a pod koniec starkowane ogóreczki kiszone również podsmażone na oliwce. I koniecznie dużo zielonej pietruszki i kopru. Do talerza kleks jogurtu naturalnego.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.