Temat: gotowanie na parze i ryba bez smażenia

No właśnie.. jak to zrobić,żeby przygotować rybę bez smażenia? Nie mam żadnej specjalnej patelni do grillowania. Folia aluminiowa i na patelnie? Nie spali się to? A jeśli chodzi o gotowanie warzyw na parze.. jak długo powinno się to gotować? Bo chyba dłużej niż w wodzie?

> Z mikrofali wyjdzie Ci niesmaczna.Możesz normalnie
> grillować na patelni bez tłuszczu (nie musi być
> patelnia "grillowa"), jeśli zaczęło by coś
> przywierać to możesz dodać odrobinę oliwy z oliwek
> albo smażyć na wodzie.Albo tak jak dziewczyny
> pisały- na parze.

 

Nie polecam tak robic, probowalam i nie skonczylo sie to dobrze, nawet jak dodalam troszeczke oleju.

Najchetniej juz bym ja zjadla
> Z mikrofali wyjdzie Ci niesmaczna.Możesz normalnie

co kto lubi. Mi bardzo smakuje :)

> Z mikrofali wyjdzie Ci niesmaczna.Możesz normalnie
> grillować na patelni bez tłuszczu (nie musi być
> patelnia "grillowa"), jeśli zaczęło by coś
> przywierać to możesz dodać odrobinę oliwy z oliwek
> albo smażyć na wodzie.Albo tak jak dziewczyny
> pisały- na parze.

ryba smazona na wodzie... dobre sobie;)

zupę pewnie gotujesz w piekarniku...

 

Pasek wagi

> > Z mikrofali wyjdzie Ci niesmaczna.Możesz
> normalnieco kto lubi. Mi bardzo smakuje :)

ja też uwielbiam ;)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.