9 września 2011, 10:03
Ja robię w ten sposób, że - 3 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki otrębów owsianych + 1 łyżkę otrębów pszennych zalewam wrzątkiem i odstawiam, żeby woda wsiąkła. Owoce miksuję i daję do miseczki. Jak woda wsiąknie w płatki to dodaję mleko i chwilę stawiam na ogniu, żeby było ciepłe. Później wszystko wylewam na owoce i gotowe. :)
- Dołączył: 2011-04-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 3612
9 września 2011, 10:20
kilka lyzek platkow+lyzka siemienia lnianego+kilka lyzek otrebow zlewam wrzatkiem,dodaje slodzik,czekam okolo 5 minut
kroje / przygotowuje/gniote owoce
dodaje serek homogenizowany/jogurt naturalny/jogobelle light i wieelka łyche twarogu aksamitnego
posypuje wiorkami kokosowymi/cynamonem/kakao gorzkim
No nie można wyobrazic sobie pyszniejsszego i bardziej pozywnego sniadania na jesien/zimę :)
- Dołączył: 2011-03-10
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 198
9 września 2011, 10:23
DZIĘKI DZIEWCZYNY
![]()
JAK ZWYKLE JESTEŚCIE NIEZAWODNE
- Dołączył: 2007-09-28
- Miasto:
- Liczba postów: 408
9 września 2011, 10:24
Ja wlewam szklankę mleka do rondelka, wsypuję ok 5 łyżek płatków (albo robię mix - kilka łyzek płatków plus otręby), gotuję na wolnym ogniu aż zrobi sie 'ciapa' ;) do miseczki wsypuję maliny/ jeżyny/ truskawki/ jagody a potemna to owsiankową ciapę ;) I takie moje zboczenie- obowiązkowo łyżka miodu.. ;)często w zmienie, zamiast owoców daję rodzynki, bakali, szczyptę cynamonu. MNiam!
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
9 września 2011, 10:26
> własnie zjadłam płatki żytnie (podobne do
> owsianych - ale twardsze) z ananasem...
> pyszne.albo pasta z fasoli białej i chlebek
> razowy.fasole z puszki zgniatasz widelcem lub
> blenderem, dodajesz bazylię, czosnek, pieprz
> sól.smarujesz grubo kanapki, na wierzch kładziesz
> pomidorka, lub kiełki rzodkiewki czy gorczycy.
> możesz też dać wędlinkę :)
bardzo fajna ta twoja pasta:)