Temat: Frytki

Hej

Czy jeżeli pokroję surowe ziemniaki i upiekę je na blaszce to wyjdą mi normalne frytki?:P
Próbował ktoś?:)
Pasek wagi
tak, albo możesz takie ćwiarteczki upiec z przyprawami, pycha, sama takie nieraz robię + sosik czosnkowy, mniam mniam
Tak bez niczego kiedyś upiekłam... Niby frytki... ale niedobre, ohydne i paskudne, lepiej ugotować. Albo zrobić zwykłe smażone.
frytki to upieczone/smazone ziemniaki w kawalkach. wiec wyjda. beda zdrowsze bo bez tluszczu
nie, wyjdzie niejadalny shit. lepiej jak podgotujesz ziemniaki pokrojone w ćwiatki żeby był nie do końca ugotowane i wtedy zapieczesz w piekarniku
> nie, wyjdzie niejadalny shit. lepiej jak
> podgotujesz ziemniaki pokrojone w ćwiatki żeby był
> nie do końca ugotowane i wtedy zapieczesz w
> piekarniku

W 100% się zgadzam.. wiem po sobie...
Pieczone ziemniaki zawsze będą inaczej smakowały niż smażone.
Ja trochę podgotuję,potem posypuję mieszanką ziół do ziemniaków,odrobinę oleju i do piekarnika.
nie sądzę, że będą smakowały.
niektóre osoby myślą, że te frytki z paczki mrożone były tylko ugotowane. wystarczy upiec i spox. a przecież one przed zamrożeniem były USMAŻONE.
nie wyjda takie jak frytki tylko jak ziemniaki beda smakowac i nie beda w ogole chrupkie
Nie wyjdą takie jak frytki, coś ty. ;D W końcu po to się je robi w tłuszczu, żeby były soczyste i chrupiące. A te z piekarnika są suche, trochę przypieczone... Najlepiej podgotować je najpierw z 5 minut, wtedy będą w miarę.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.