- Dołączył: 2011-06-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 285
4 sierpnia 2011, 19:23
Hej
Czy jeżeli pokroję surowe ziemniaki i upiekę je na blaszce to wyjdą mi normalne frytki?:P
Próbował ktoś?:)
- Dołączył: 2008-12-21
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5682
4 sierpnia 2011, 19:26
tak, albo możesz takie ćwiarteczki upiec z przyprawami, pycha, sama takie nieraz robię + sosik czosnkowy, mniam mniam
4 sierpnia 2011, 19:27
Tak bez niczego kiedyś upiekłam... Niby frytki... ale niedobre, ohydne i paskudne, lepiej ugotować. Albo zrobić zwykłe smażone.
4 sierpnia 2011, 19:28
frytki to upieczone/smazone ziemniaki w kawalkach. wiec wyjda. beda zdrowsze bo bez tluszczu
4 sierpnia 2011, 19:29
nie, wyjdzie niejadalny shit. lepiej jak podgotujesz ziemniaki pokrojone w ćwiatki żeby był nie do końca ugotowane i wtedy zapieczesz w piekarniku
4 sierpnia 2011, 19:31
> nie, wyjdzie niejadalny shit. lepiej jak
> podgotujesz ziemniaki pokrojone w ćwiatki żeby był
> nie do końca ugotowane i wtedy zapieczesz w
> piekarniku
W 100% się zgadzam.. wiem po sobie...
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
4 sierpnia 2011, 19:35
Pieczone ziemniaki zawsze będą inaczej smakowały niż smażone.
Ja trochę podgotuję,potem posypuję mieszanką ziół do ziemniaków,odrobinę oleju i do piekarnika.
4 sierpnia 2011, 19:37
nie sądzę, że będą smakowały.
niektóre osoby myślą, że te frytki z paczki mrożone były tylko ugotowane. wystarczy upiec i spox. a przecież one przed zamrożeniem były USMAŻONE.
- Dołączył: 2010-06-24
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 6837
4 sierpnia 2011, 19:38
nie wyjda takie jak frytki tylko jak ziemniaki beda smakowac i nie beda w ogole chrupkie
4 sierpnia 2011, 19:43
Nie wyjdą takie jak frytki, coś ty. ;D W końcu po to się je robi w tłuszczu, żeby były soczyste i chrupiące. A te z piekarnika są suche, trochę przypieczone... Najlepiej podgotować je najpierw z 5 minut, wtedy będą w miarę.