Temat: Kabaczek?

Dostałam dwa ogromne kabaczki i nie wiem co z nich przyrządzić. Zawsze smażyłam w panierce, teraz chciałabym zrobić z nich coś lżejszego. Macie jakieś sprawdzone pomysły, w miarę dietetyczne?
Fajnie jak by to były przepisy jak najmniej czasochłonne.
kamila19851- a ten kabaczek obieramy?
Sliwkaaa - nie, nie obieram, bo by się "rozciapciał". Zazwyczaj skóra jest na tyle miękka, że łatwo zjeść. Jeśli byłaby twarda, to w takim przypadki traktujemy ją jak np skorupkę jajka, czyli wyjadamy środek ;)
Ja wczoraj robiłam dużego kabaczka i po pocięciu na kawałki dla rodzinki, zostawiłam sobie "dupkę"
Tak to wyglądało

Dzięki, jak widać nie jestem kulinarną królową

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.