24 lipca 2011, 07:36
Dostałam dwa ogromne kabaczki i nie wiem co z nich przyrządzić. Zawsze smażyłam w panierce, teraz chciałabym zrobić z nich coś lżejszego. Macie jakieś sprawdzone pomysły, w miarę dietetyczne?
Fajnie jak by to były przepisy jak najmniej czasochłonne.
Edytowany przez Sliwkaaa 24 lipca 2011, 07:38
25 lipca 2011, 07:00
kamila19851- a ten kabaczek obieramy?
25 lipca 2011, 07:16
Sliwkaaa - nie, nie obieram, bo by się "rozciapciał". Zazwyczaj skóra jest na tyle miękka, że łatwo zjeść. Jeśli byłaby twarda, to w takim przypadki traktujemy ją jak np skorupkę jajka, czyli wyjadamy środek ;)
Ja wczoraj robiłam dużego kabaczka i po pocięciu na kawałki dla rodzinki, zostawiłam sobie "dupkę"
Tak to wyglądało
25 lipca 2011, 07:31
Dzięki, jak widać nie jestem kulinarną królową