Temat: Soja i kotlety sojowe

W domu cały czas walka, żebym zaczęła jeść czerwone mięso z powodu wartości odżywczych, więc zdecydowałam się na soję. Dzisiaj chciałam kupić kotleciki sojowe i tam jest, żeby zamoczyć je na kilka minut do wody, a później obtoczyć w jajku i panierce i smażyć na oleju. Wiadomo, ze na diecie w taki sposób nie będę tego przygotowywać, więc macie pomysły, w jaki sposób mogę to zjeść?

Może jakieś inne pomysły na zjedzenie soi? Jak Wy ją jecie?
ja daje 2 kotleciki do miski zalewam wrzatkiem odcedzam po 4 minutach, daje soli pieprzu troche oliwy na patelnie i takie smarze bez panierki i sa przepyszne tylko smarze okolo 5min z kazdej strony az sa brazowe:) mozesz wejsc w moj pamietnik tam sa:)
można zrobić flaczki sojowe na rosole,też pycha.Albo gulasz sojowy

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.