- Dołączył: 2011-06-24
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 245
3 lipca 2011, 17:07
Kupiłam sobie dziś jedną kalarepę, ponieważ wyczytała, że jest bogata w błonnik. Chciałam sprawdzić, jak smakuje, nie mam jednak pojęcia, jak ją przyrządzić!
Czy znacie jakieś fajne, nieskokaloryczne przepisy, w których kalarepa się pojawia? Będę wdzięczna za propozycje!
- Dołączył: 2011-04-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1624
3 lipca 2011, 17:09
Ja jem surową. Jest pyszna
3 lipca 2011, 17:15
jak wyżej :) smaczna jest :)))
- Dołączył: 2011-03-31
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2633
3 lipca 2011, 17:15
tylko i wyłącznie surowa :))
3 lipca 2011, 17:16
O tak na surowo : )
Ja dzisiaj jem na kolacje z serkiem wiejskim :D
3 lipca 2011, 17:22
zarówno surowa, jak i gotowana w parowarze jest smaczna.
w sumie pasuje do wszystkich takich dań jak kasza/ryż + mięso/ryba. ;)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
3 lipca 2011, 17:28
chrupie surową - pycha!
dodaję do zup warzywnych, ścieram do surówek, można zrobić placuszki z kalarepą , ale nie próbowałam;)
- Dołączył: 2006-02-27
- Miasto: Plaża
- Liczba postów: 1639
3 lipca 2011, 17:53
Obierz ja nozem, pocwiartkuj i schrup - pychotka :D
- Dołączył: 2008-06-24
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 969
3 lipca 2011, 19:13
Na surowo, albo dodaj do zupki warzywnej np z kalafiorem marchewką i fasolą, albo zrób surówkę z kalarepy i marchewki