Temat: Co na grilla

Jutro wybieram się na grilla. Mam o tyle dobrze, że mogę zabrać ze sobą to co chcę zjeść :) I mam pytanko do Was czy znacie jakieś fajne niskokaloryczne przepisy na mięso z grilla albo owoce? I w sumie teraz wpadła mi do głowy taka myśl... może głupia, ale czy można jeść ciemny chleb z grilla? Czy to by nie było dziwne? :D 
No i czy jedzenie z grilla jest zdrowe? 
Z góry dzięęki dziewczyny! :)

Pasek wagi
kup sobie kiełbaskę i zrób ją sobie na grillu, z grilla jedzenie jest zdrowe, bo bez tłuszczu i ten tłuszcz się 'wytapia', wiec i na kiełbaskę sobie pozwolic mozesz : )
zrób szaszłyki:)
zamarynuj filet z kurczaka, pokrojony w kosteczkę

nadziewaj na przemian mięso, cebula, pieczarka, papryka, czosnek, cukinia, etc (warzywa jakiekolwiek pasują)

poza tym ryba pieczona w sreberku w ziołach z plastrem cytryny

jabłka pieczone w sreberku z cynamonem i orzechem włoskim w środku

zrób jakąś sałatkę/surówkę ze świeżych warzyw np. na bazie salaty lodowej czy kapusty pekińskiej
lepsza karkowka...

http://kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=13

http://www.restaurants.pl/przepisy/grill/grill_index.htm

http://pychotka.pl/pychotka/content/category/3/86/46/

http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/1634250,64685,2641422.html

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=101

http://www.kuron.com.pl/grill1,1.htm

http://www.pysznie.pl/index.php?m=przepisy&p=lista&k=24

http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=28

http://www.dobrakuchnia.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=3&id=81&Itemid=87

http://www.pychotki.pl/gotowanie/41/Potrawy,z,grilla

http://www.restaurants.pl/przepisy/grill/grill_index.htm

http://www.mojeprzepisy.pl/Pl/MP/przepisy/na_grilla/  na tych stronkach powinnaść cos znależć
Pasek wagi

polecam faszerowaną cukinię z grilla

4 nieduże cukinie,
30 dag pieczarek,
2 cebule,
1 czerwona papryka,
łyżka masła,
pęczek natki pietruszki,
2 łyżki oleju,
1 jajko,
1 łyżka bułki tartej,
15 dag sera żółtego lub mozzarelli,
sól, pieprz.


Umyte cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, żeby zrobić miejsce na farsz.

Wydrążoną cukinię lekko posolić i odstawić na bok.

Miąższ podsmażyć na maśle.

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone drobno pieczarki (lub starte na tarce o dużych oczkach), z równie drobno pokrojoną cebulą.

Chwilę smażyć, aż wyparuje cała woda z pieczarek.

Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze 5 minut.

Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii, dodać pokrojoną natkę pietruszki, surowe jajko i bułkę tartą.

Doprawić solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Przygotowanym farszem napełnić cukinie, ułożyć na tackach do grilla i grillować, aż cukinia będzie miękka.

Pod koniec grillowania posypać startym serem i poczekać aż się rozpuści.


Jeśli chcesz żeby miało mniej kalorii to zrezygnuj z sera. Pycha:)

dzięęęki wielkie za odzew! na pewno coś z tego wypróbuję :) już od samego czytania przepisów ślinka mi cieknie 
Pasek wagi
no szaszlyczki i salatka typu grecka na grilla mniam mniam ;)
szaszłyczki o taaak :D aż sama zgłodniałam na myśl o tym :D aczkolwiek pokusiłabym się na słodko takiego szaszłyczka :D
ja jem ciemny chleb z grilla, posypuję przyprawami do grilla i z ketchupem wcinam- pycha :D poza tym zrób sobie szaszłyki, najlepsza opcja chyba :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.