Temat: Super panierka

Robiąc sobie na obiad rybę opatentowałam nową panierkę, z którą pragnę się Wami podzielić;-) Myślę, że do kurczaka również będzie dobra, a nie wiem, czy czasem nie lepsza:D

CZĘŚĆ WODNISTA:
jajko
łyżka kefiru 0% / jogurtu naturalnego
świeża bazylia
przyprawy wg uznania

Wszystko miksujemy ze sobą

CZĘŚĆ STAŁA
łyżka siemienia lnianego
dwie łyżki otrębów owsianych
łyżka otrębów pszennych
łyżka mąki kukurydzianej

Składniki miksujemy ze sobą żeby wyszła nam z tego jednolita konsystencja.

No i dalej tak jak przy zwykłym panierowaniu:
rybę/ mięso maczamy w części wodnistej i obtaczamy w części stałej:)

Ważne jest żeby patelnia była bardzo dobrze rozgrzana, bo inaczej panierka odleci. Co do tłuszczu, jeśli ktoś ma patelnie teflonową to nie musi go używać, jeśli nie jest posiadaczem takowej to polecam oliwę. Użyłam oliwy, chociaż mam patelnie teflonową, ale po prostu chyba brakowało mi troszkę "tłuszczu" ;-)

Rybę podałam z mizerją;) PYCHOTA:D
Pasek wagi
mniam az slinka cieknie. musze wyprobowac
Pasek wagi
SUPER PRZEPIS :) 
Brzmi ciekawie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.