- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
16 czerwca 2011, 21:02
Jak w temacie,bo robienie jajecznicy choćby na łyżce masła to już niestety dodatkowe kalorie...Próbowałyście bez? Da się w ogóle usmażyć jajka na jajecznicę bez tłuszczu? Choćby na teflonie?
- Dołączył: 2007-05-30
- Miasto: Birma
- Liczba postów: 1185
16 czerwca 2011, 21:45
ja tez polecam na mleku albo teflon, tylko dobrej jakosci bo inaczej bedziesz musiala skrobac
- Dołączył: 2010-08-10
- Miasto: Hokkaido
- Liczba postów: 6384
16 czerwca 2011, 22:03
a jak na tym mleku, to mocno się zetnie? bo ja zawsze sobie na oliwie robię, tylko że ja taką na maxa ściętą lubię, na mleku też tak da radę, czy takie rozlazłe to będzie?:D
16 czerwca 2011, 22:09
Ja smażę na teflonie bez tłuszczu. Zanim sobie kupiłam tą cudną patelnię to smażyłam na wodzie ;)
16 czerwca 2011, 22:13
ja wlewam na poczatku a potem jajka i mieszam i jest git. ; )
16 czerwca 2011, 22:14
a ja robię na parze, wstawiam garnek z wodą, na to talerz głęboki, i na talerzu rozbijam jajka, długo się robi, ale jest smaczna i bardzo delikatna
16 czerwca 2011, 23:01
Ja robiłam kiedyś w mikrofalówce - roztrzepywałam jajka z wodą w miseczce ( łyżka na jajko) i do mikrofali na 3 minutki, przemieszać, i znów na kilka minut - dorzucić szczypiorek i jest szybkie danie:)
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Valim
- Liczba postów: 10627
16 czerwca 2011, 23:05
z mikrofalówki jest niesmaczna- taka strasznie sucha
- Dołączył: 2009-01-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 278
16 czerwca 2011, 23:15
pierwszy link jaki znalazłam http://www.dso.pl/berkleyjensen-cooking-spray-olej-beztluszczowy-340-g-p-1663.html, ja używam i jestem zadowolona jedno psiknięcie, nic nie przywiera, smakuje jak normalne jedzenie. Nadaje się nie tylko do jajecznicy, smażę również mięso, warzywa itp. polecam
- Dołączył: 2006-02-27
- Miasto: Plaża
- Liczba postów: 1639
16 czerwca 2011, 23:16
mi tez sie udaje smazyc na teflonie bez tluszczu, wyproboj!
- Dołączył: 2008-03-29
- Miasto: Szczecinek
- Liczba postów: 1097
16 czerwca 2011, 23:26
A ja smaże na teflonie, ale z mlekiem 0,5% i tez mi bardzo smakuje. Nic nie przywiera.