Temat: Można zrobić jajecznicę bez tłuszczu?

Jak w temacie,bo robienie jajecznicy choćby na łyżce masła to już niestety dodatkowe kalorie...Próbowałyście bez? Da się w ogóle usmażyć jajka na jajecznicę bez tłuszczu? Choćby na teflonie?
Pasek wagi
ja tez polecam na mleku albo teflon, tylko dobrej jakosci bo inaczej bedziesz musiala skrobac
a jak na tym mleku, to mocno się zetnie? bo ja zawsze sobie na oliwie robię, tylko że ja taką na maxa ściętą lubię, na mleku też tak da radę, czy takie rozlazłe to będzie?:D
Pasek wagi
Ja smażę na teflonie bez tłuszczu. Zanim sobie kupiłam tą cudną patelnię to smażyłam na wodzie ;)
ja wlewam na poczatku a potem jajka i mieszam i jest git. ; )
a ja robię na parze, wstawiam garnek z wodą, na to talerz głęboki, i na talerzu rozbijam jajka, długo się robi, ale jest smaczna i bardzo delikatna
Ja robiłam kiedyś w mikrofalówce - roztrzepywałam jajka z wodą w miseczce ( łyżka na jajko) i do mikrofali na 3 minutki, przemieszać, i znów na kilka minut - dorzucić szczypiorek i jest szybkie danie:)
z mikrofalówki jest niesmaczna- taka strasznie sucha
pierwszy link jaki znalazłam http://www.dso.pl/berkleyjensen-cooking-spray-olej-beztluszczowy-340-g-p-1663.html, ja używam i jestem zadowolona jedno psiknięcie, nic nie przywiera, smakuje jak normalne jedzenie. Nadaje się nie tylko do jajecznicy, smażę również mięso, warzywa itp. polecam
mi tez sie udaje smazyc na teflonie bez tluszczu, wyproboj!
A ja smaże na teflonie, ale z mlekiem 0,5% i tez mi bardzo smakuje. Nic nie przywiera.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.