- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
16 czerwca 2011, 21:02
Jak w temacie,bo robienie jajecznicy choćby na łyżce masła to już niestety dodatkowe kalorie...Próbowałyście bez? Da się w ogóle usmażyć jajka na jajecznicę bez tłuszczu? Choćby na teflonie?
16 czerwca 2011, 21:04
na mleku jest pyszna ..smakuje tak samo,ale na 2% ;)
robilam na 0,5& to byla nie dorbna..bez smaku.
- Dołączył: 2011-05-18
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 311
16 czerwca 2011, 21:04
Ja wszystko smażę bez tłuszczu na teflonie. Omlety, jajecznicę, placki, warzywa, naleśniki itd, przy warzywach czasem trzeba tylko zalać wodą, żeby się nie przypiekły.
- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
16 czerwca 2011, 21:05
Na mleku -na patelni??
Oh,to chyba mi nie zasmakuje:D
- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Na Uboczu
- Liczba postów: 1235
16 czerwca 2011, 21:05
Można ja robiłam na patelni tylko na wodzie albo jeszcze same jajka w miseczkę i do mikrofalówki też działa.
- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
16 czerwca 2011, 21:05
Ale jak ją zrobić na tym mleku?
- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
16 czerwca 2011, 21:06
poszukujaca- o to mi chodzilo własnie-nie przywiera Ci?
16 czerwca 2011, 21:06
Ja zawsze smażę bez tłuszczu. Wlewam trochę mleka, ale myślę, że i bez niego dałoby się zrobić jajecznicę. ;P Z mlekiem nic nie przywiera, jajecznica jest delikatna i smakuje równie dobrze jak z olejem czy jakimkolwiek tłuszczem.
Edytowany przez a9a74409a25b768cc1427eed73c33160 16 czerwca 2011, 21:07
- Dołączył: 2008-10-13
- Miasto: Pariis
- Liczba postów: 1423
16 czerwca 2011, 21:07
na mleku?? fuu :/:/ nie dla mniie :D ja smaze wszytko bez tluszczu na teflonie :D