- Dołączył: 2011-04-20
- Miasto: Żary
- Liczba postów: 343
28 maja 2011, 15:44
składniki :
4 jajka
3 łyżki mąki kukurydzianej
3 spore marchewki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzeczki cynamonu
słodzik
sposób przygotowania :
Białka oddzielić od zółtek i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać słodzik w płynie, lub w pudrze w takiej ilośc jaka nam pasuje.
Do białek dodać zółtka, następnie 3 łyzki maki kukurydzianej, proszek do pieczenia cynamon i wszystko wymieszać. na koncu dodaś startą na drobnych oczkach marchew wymieszać i włożyc do formy keksówki. Wyłozonej papierem do pieczenia.
Piec około 30 min w piekarniku na 180 stopni ;)
smacznego ;d
tak wyglada po zrobieniu ;)
tylko nie mam pojęcia ile ma kcal ..
Edytowany przez Raczkosia 28 maja 2011, 15:48
- Dołączył: 2011-10-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 8
2 lutego 2012, 09:57
Kilka dni temu zrobiłam ciasto!
Jest pyszne, proste i świeżutkie przez kilka dni.
Cudownie smakuje z łyżką serka waniliowego!
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Gdzies
- Liczba postów: 1456
2 lutego 2012, 13:01
o zrobie zaraz,ale ja zamiast slodziku dodam prawdziwego miodu,moze bardziej kaloryczny ale zdrowszy :)) dupa,wstawilam ciasto a nie dodalam proszku do pieczenia :(( trudno nie wyrosnie....
w ogole mi nie wyszlo..jest nie dobre..marchewka twarda i nie polaczyla sie z ciastem ;( a reszta sucha...widocznie cos zrobilam nie tak...moze ten miod,bo masa byla dosyc rzadka..
Edytowany przez IwantToBeperfect 2 lutego 2012, 14:31