Temat: domowy kebab

dodajecie jakies nietypowe skladniki? jakie sosy? kapusta pekinska czy czerwona?

jadlyscie jakies oryginalne kebaby?

ja dodaje papryczki jalapenio,czasami papryke faszerowana serem, fete

Mój ulubiony kebab w sprawdzonym miejscu, jest właśnie z fetą. Oczywiście są inne warianty, ale ten smakuje mi najbardziej. Jadam go 1-2 razy w roku, bo mimo wszystko, zdecydowanie bardziej wolę domowego burgera czy pizzę. 

W domu robiłam kebsa ledwie kilkukrotnie. Raz wpadłam na ten pomysł spontanicznie, a że nie miałam akurat kapusty w domu, wsadziłam do środka mix sałat... I też było dobre 😜

Pasek wagi

Ja mam przepis na ft kebab z kurczakiem ;)

ja uwielbiam robić wege kebaby w domu. zazwyczaj pakuję do nich wszystko co mam pod ręką. ostatnio jadłam z hummusem, sałatą rzymską, burakami, czerwona kapustą i podsmażaną cierciorką...... pycha

Użytkownik5264970 napisał(a):

ja uwielbiam robić wege kebaby w domu. zazwyczaj pakuję do nich wszystko co mam pod ręką. ostatnio jadłam z hummusem, sałatą rzymską, burakami, czerwona kapustą i podsmażaną cierciorką...... pycha

A jakie dajesz przyprawy,sosy ?

Pasek wagi

Noir_Madame napisał(a):

Użytkownik5264970 napisał(a):

ja uwielbiam robić wege kebaby w domu. zazwyczaj pakuję do nich wszystko co mam pod ręką. ostatnio jadłam z hummusem, sałatą rzymską, burakami, czerwona kapustą i podsmażaną cierciorką...... pycha

A jakie dajesz przyprawy,sosy ?

Pytanie nie do mnie, ale ja najbardziej lubię taki: jogurt naturalny, odrobinka majonezu do smaku, przeciśnięty przez prasę czosnek, świeży koperek/pietruszka (co tam mamy na stanie), łyżeczka soku z cytryny.

Doprawiam ziołami prowansalskimi, szczyptą pieprzu cytrynowego i solą.

Drugi wariant: koncentrat pomidorowy + majonez, doprawić wg uznania czym się chce.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.