- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 września 2020, 13:17
Mam do rozdysponowania całkiem sporo jabłek prosto z sadu. Cześć będzie przerobiona na musy, część ususzę, część zjemy na bieżąco albo wylądują w szarlotce.
Macie pomysły, co jeszcze można by było z nimi zrobić?
24 września 2020, 23:14
Ja bym zrobiła jeszcze sok i dżem dyniowo-jabłkowy. Oprócz szarlotki jeszcze możesz zrobić strudla.
25 września 2020, 11:03
Ocet jabłkowy, bardzo dobry do sałatek, ja to nawet pije sobie czasami po łyżce bo mi smakuje sam. Jabłka zalewasz wcześniej przegotowaną wodą z cukrem, nie mogą wystawać ponad wodę bo złapie je pleśń. Po ok miesiącu masz ocet.
25 września 2020, 13:11
Ryż z jabłkami i racuchy
dokładnie i kompot :) ja mam sporo winogron z dzialki, mozemy się podzielić, taki kompot jest wówczas lepszy
25 września 2020, 16:02
Moje dziecko musi mieć do naleśników z twarogiem jabłka z pomarańczą, cynamonem, imbirem i nasionami chia. Tego z jabłek robię najwięcej. Oprócz tego lubię przetwory z jabłek w połączeniu z gruszkami i wanilią no i w sezonie jabłkowym chipsy z nich są musowo robione na bieżąco :)
Edytowany przez przymusowa 25 września 2020, 16:03