- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 kwietnia 2020, 13:14
Hej. Macie jakieś dobre przepisy na jakieś pasty Ala hummus Ale bez pasty sezamowej ?
24 kwietnia 2020, 15:43
Zamień tahinę na masło orzechowe. Lub dodaj do cieciorki oleju rzepakowego i garść uprażonego na suchej patelni słonecznika. Ja tę wersję uwielbiam z białej lub czerwonej fasoli. Pycha.
24 kwietnia 2020, 19:20
Ja generalnie używam bardzo dużo strączków jako bazy do innych rzeczy. Zmiksowane doprawiam różnymi orzechami (prażone włoskie są mega!), świeżymi ziołami (bazylia, pietruszka!), suszonymi pomidorami, pestkami. Do tego trochę jakiegoś ulubionego oleju. I myk! Jest pasta kanapkowa albo farsz do pierogów. Dodać ugotowanej kaszy jaglanej lub ryżu i można kleić kotlety. Spróbujcie eksperymentować ze swoimi ulubionymi smakami. Strączki są bardzo fajne do takiej pracy.
Moja ulubiona pasta na kanapki na przykład to czerwona
fasola, prażony słonecznik, suszony pomidor z ciutką oleju z zalewy, do smaku wędzona papryka w proszku, sól, pieprz.