- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 marca 2020, 18:24
Wiem że mnóstwo jest przepisów ale chciałabym takie sprawdzone .Chodzi mi o racuchy z mąki owsianej,płatków owsianych z owocami.Z góry dziękuję
21 marca 2020, 21:08
Platki owsiane, banany, jablko, jaja(kilka szt), slodzik, odrobina mleka
Edytowany przez Murushierago 21 marca 2020, 21:52
21 marca 2020, 22:38
Dla mnie to opisujesz placki... racuchy są ciastem rosnącym na drożdżach.-tak z definicji..
Robie tylko suche albo z wkrojonym w kostkę jabłkiem.40g drożdży+125ml ciepłego mleka+2łyżki mąki+1 łyżeczka cukru- zaczyn, do wyrośnięcia, potem + 500g mąki, 250ml mleka, szczypta soli, 1 jajko, łyżka cukru, cukier waniliowy lub wanilia.Wyrobić 10min, na godzinę do wyrośnięcia, potem wkroić jabłka i porcje nakładać łyżką na patelnię i smażyć, odsączyć na ręczniku ew, nadmiar tłuszczu jeśli nie smażysz na sprayu.
22 marca 2020, 10:26
Dla mnie to opisujesz placki... racuchy są ciastem rosnącym na drożdżach.-tak z definicji.. Robie tylko suche albo z wkrojonym w kostkę jabłkiem.40g drożdży+125ml ciepłego mleka+2łyżki mąki+1 łyżeczka cukru- zaczyn, do wyrośnięcia, potem + 500g mąki, 250ml mleka, szczypta soli, 1 jajko, łyżka cukru, cukier waniliowy lub wanilia.Wyrobić 10min, na godzinę do wyrośnięcia, potem wkroić jabłka i porcje nakładać łyżką na patelnię i smażyć, odsączyć na ręczniku ew, nadmiar tłuszczu jeśli nie smażysz na sprayu.
A robiłaś może na proszku do pieczenia ? Trochę szybciej to idzie
22 marca 2020, 17:41
U mnie nigdy nie ma drożdży i proszku do pieczenia, więc tylko 'bieda racuch' - mąka, jajko, jabłka. Czasem trochę mleka, czasem kakao. Da się zjeść ;-)
Jak kiedyś znikną kolejki do sklepów to wypróbuję te Wasze przepisy z drożdżami dla odmiany ;-)