- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 lutego 2020, 12:44
Będę robić ale nigdy nie zamrażalam , czy można i czy po rozmrożeniu konsystencja się nie zmienia
Może macie ochotę podzielić się przepisami
Edytowany przez Noir_Madame 10 lutego 2020, 12:48
10 lutego 2020, 13:07
Mroziłam, można, zresztą babkę ziemniaczaną też. Konsystencja się odrobinkę zmieniła dlatego uważam, że potem najsmaczniejsza jest jednak po podsmażeniu (czy odpieczeniu) i koniecznie musi być przed tym rozmrożona (nie połowicznie) bo wtedy robi się bardziej ciapowato. Robiłam zwykle znaną wersję podstawową, dla męża z dodatkiem boczku dla siebie wersje z kaszą a czasami dorzucałam jakieś dziwne dodatki (nawet kiszoną kapustę).
Edytowany przez przymusowa 10 lutego 2020, 13:08
10 lutego 2020, 14:13
Mroziłam, można, zresztą babkę ziemniaczaną też. Konsystencja się odrobinkę zmieniła dlatego uważam, że potem najsmaczniejsza jest jednak po podsmażeniu (czy odpieczeniu) i koniecznie musi być przed tym rozmrożona (nie połowicznie) bo wtedy robi się bardziej ciapowato. Robiłam zwykle znaną wersję podstawową, dla męża z dodatkiem boczku dla siebie wersje z kaszą a czasami dorzucałam jakieś dziwne dodatki (nawet kiszoną kapustę).
Też lubię połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną tzw ciap kapusta. Albo połączenie kaszy gryczanej z kapustą kiszoną, pieczarkami, kaszą jęczmienną. Robię takie gołąbki, piekę w piekarniku
Są wspaniałe i niskokaloryczne