Temat: Kiszka ziemniaczana

Będę robić ale nigdy nie zamrażalam , czy można i czy po rozmrożeniu konsystencja się nie zmienia

Może macie ochotę podzielić się przepisami

Pasek wagi

Mroziłam, można, zresztą babkę ziemniaczaną też. Konsystencja się odrobinkę zmieniła dlatego uważam, że potem najsmaczniejsza jest jednak po podsmażeniu (czy odpieczeniu) i koniecznie musi być przed tym rozmrożona (nie połowicznie) bo wtedy robi się bardziej ciapowato. Robiłam zwykle znaną wersję podstawową, dla męża z dodatkiem boczku dla siebie wersje z kaszą a czasami dorzucałam jakieś dziwne dodatki (nawet kiszoną kapustę).

Pasek wagi

przymusowa napisał(a):

Mroziłam, można, zresztą babkę ziemniaczaną też. Konsystencja się odrobinkę zmieniła dlatego uważam, że potem najsmaczniejsza jest jednak po podsmażeniu (czy odpieczeniu) i koniecznie musi być przed tym rozmrożona (nie połowicznie) bo wtedy robi się bardziej ciapowato. Robiłam zwykle znaną wersję podstawową, dla męża z dodatkiem boczku dla siebie wersje z kaszą a czasami dorzucałam jakieś dziwne dodatki (nawet kiszoną kapustę).

Też lubię połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną tzw ciap kapusta. Albo połączenie kaszy gryczanej z kapustą kiszoną, pieczarkami, kaszą jęczmienną. Robię takie gołąbki, piekę w piekarniku

 Są wspaniałe i niskokaloryczne

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.