- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 czerwca 2019, 20:56
Hejka dziewczyny.. Pytam bardziej doświadczonych osób, które się znają i robiły to mnóstwo razy, a mianowicie chodzi o ubicie śmietany. Oglądałam różne poradniki i w jednym mówią że temperatura pokojowa, w drugim że co najmniej kilka godzin w lodówce musi stać śmietana, a w trzecim że nawet dobrze by było żeby miska była zimna.. i już sama nie wiem.. A chodzi o to żeby ubić śmietanę z masą kajmakową..
Więc jak zmiksuje porządnie schłodzoną śmietanę i dodam po czasie masę kajmakową w temperaturze pokojowej to mi się nie zepsuje? Proszę o pomoc.
18 czerwca 2019, 08:56
ważne, żeby nie "przebić" śmietany. Jak za długo ubijasz to się zważy i zrobi masło
***cukierniczka z wieloletnim stażem:))
18 czerwca 2019, 09:52
Przeczytałam z ciekawością wszystkie sztuczki i zaklęcia ;) ja po prostu wyciągam z lodówki, mikser na maksa i zawsze ubita ... oczywiście jak chce się ją zestalić na jakiś torcik itp. to jak najbardziej wskazane dodanie pod koniec śmietanfixu czy żelatyny albo galaretki...