- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 października 2018, 21:35
Cześć, czy macie jakiś szybki sposób na gotowanie zup? Tak żeby na co dzień nie używać kostki rosołowej? Tak czytam że wiele z Was je zupy na co dzień, i sobie smaku narobiłam, ale nie wyobrażam sobie tyle czasu gotować bulionu (zazwyczaj gotowałam czasami w soboty, i nastawiałam na ok. 3 godziny). Niestety w temacie gotowania jestem zielona:(
23 października 2018, 07:27
ja kostek nie uzywam, gotuje np na ćwiartkach kurczaka, tylko sol, dorzucam duzo natki pietruszki i w ogóle mi nie trzeba kostek. Max 1 h a zupa na 2-3 dni. Ale teraz chce gotowac na samych warzywach. Jak gotuje dziecku same warzywa to ten bulion jest naprawde smaczny, lekko slodki od marchwi.
23 października 2018, 15:53
ja tez zamrażam bulion i jak zachce mi się zupy to robię ekspresową pomorodrową- do bulionu dodaje przecier pomidorowy i trochę śmietany 30%, soli, cukru, pieprzu i mam zupę w 10minut :)
25 października 2018, 20:32
ja w wolnym czasie przygotowuje duze ilosci włoszczyzny, myje kroje dziele na porcje i mroze. Ćwiartki z kurczaka lub kawalki surowej szynki tez mam zawsze w zamrażarce. Zazwyczaj rano wyciagam mieso zeby rozmarzło, wieczorem wrzucam mieso do gara z warzywami i gotuje wywar na obiad na drugi dzień. Kiedy ma sie gotowce w zamrażarce ugotowania zupy kompletnie nie wymaga wysiłku.
30 października 2018, 14:46
Ja nie gotuje ani na kostce ani na miesie jak nie mam czasu, po prostu kroje warzywa w male kosztki, doprawiam a potem miksuje na krem. Polecam :P
14 listopada 2018, 09:16
Ja mam zawsze zamrożony bulion. A zwykle robię zupy krem, więc błyskawicznie się je gotuje.
22 listopada 2018, 09:33
Ja mam zawsze zapas bulionu ktory miksuje w warzywami (glownie pomidorami, spinakiem albo dynia) i to robie na krem.