- Dołączył: 2013-03-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1884
20 lipca 2013, 09:11
domowe biszkopty dla niemowlaków- macie jakies sprawdzone przepisy? Napewno beda lepsze niz te kupne, tamte maja sporo cukru
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 2514
20 lipca 2013, 10:11
ja robię takie:
2 jajka, jeden cukier waniliowy, 4 łyżki krupczatki lub mąki pełnoziarnistej (tą najlepiej przesiać przed dodaniem)
najpierw ubijam białko z odrobiną soli, później dodaję żółtka, cukier waniliowy, na koniec mąkę. piekę kilkanaście minut, temperatura 180 stopni najlepiej. wychodzi koło 30 ciastek.
nie wyglądają tak pięknie jak sklepowe ale są smaczne:)
20 lipca 2013, 10:58
Bez urazy... ale to jest forum dla odchudzających się a Ty codziennie zakładasz temat odnośnie dzieci.... Nie lepiej przenieść się na forum dla mam?
- Dołączył: 2013-03-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1884
20 lipca 2013, 11:06
nie codziennie tylko jak mam jakies wazne pytanie. Po to jest dział Ciąża i macierzyństwo aby własnie zakładac takie tematy
^Miranda^ napisał(a):
Bez urazy... ale to jest forum dla odchudzających się a Ty codziennie zakładasz temat odnośnie dzieci.... Nie lepiej przenieść się na forum dla mam?
- Dołączył: 2010-03-24
- Miasto: Gdzieś
- Liczba postów: 2199
20 lipca 2013, 21:21
^Miranda^ napisał(a):
Bez urazy... ale to jest forum dla odchudzających się a Ty codziennie zakładasz temat odnośnie dzieci.... Nie lepiej przenieść się na forum dla mam?
przecież to odpowiednie miejsce do zadawania takich pytan!!! nie zadaje ich w dziale "ćwiczenia" ...tylko ciąża i macierzyństwo!!!!!!!!!!!!
chętnie sama skorzystam z tego przepisu dla dziecka;)
- Dołączył: 2013-05-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3115
22 lipca 2013, 13:19
publicM napisał(a):
ja robię takie:2 jajka, jeden cukier waniliowy, 4 łyżki krupczatki lub mąki pełnoziarnistej (tą najlepiej przesiać przed dodaniem)najpierw ubijam białko z odrobiną soli, później dodaję żółtka, cukier waniliowy, na koniec mąkę. piekę kilkanaście minut, temperatura 180 stopni najlepiej. wychodzi koło 30 ciastek. nie wyglądają tak pięknie jak sklepowe ale są smaczne:)
Ja bym piekła z ksyliotlem raczej lub cukrem brązowym, niż z cukrem wanilinowym, szczególnie dla dzieciaków poniżej roku. Poza tym w Biedronce są teraz fajne foremki silikonowe do lodu, ciastek i czekoladek, np. w kształcie misiów i autek - w sam raz na takie ciacha.