Temat: Co do sukni ślubnej?

Ślub zbliża się wielkimi krokami (początek maja) a ja nie wiem co ubrać na sukienkę... W maju może być różnie, więc wole przygotować się też na chłodniejszą pogodę. Bolerko odpada - po prostu mi się nie podoba.

Co proponujecie?

cos takiego?

Suknie masz jak prawdziwa dama to i "narzutka" powinna jej dorównać;) moim zdaniem jakiś elegancki szal... Chociaż ja miałam ślub 8 października, było zimno, miałam opcje założenia jakiejs pelerynki na ramiona ale wolałam iść bez tego. Cały urok sukni znikał pod jakąś peleryną... Z tym że suknia miała króciutki rekawek ;)

Pasek wagi

Piękna suknia :) Jaki to materiał?

Pasek wagi

Może coś z tego?

ewentualnie biały sweterek

Nie podobają Ci się bolerka, a coś takiego: http://new.white-bride.pl/nietypowe-bolerka-slubne/

http://www.zankyou.pl/p/zakrywamy-ramiona-czyli-przeglad-bolerek-slubnych-na-2013-rok-14206

Trochę pospamowałam, ale może coś cie zainspiruje

Tu jeszcze etola, coś w innym stylu: http://art-madam.pl/slub/etola-slubna-norki-ecru-futro-szal,127367,618

ja zalozylabym skórzaną ramoneske

A niech gadają ;)

Niedługo też będę mieć taki dylemat;) Szkoda tak piękną suknię zakrywać. A może koronkowe bolerko, które zakłada się przodem a zapięcie jest z tyłu?  Ostatnio w maju jest dosyć ciepło, zamarznąć nie zamarzniesz☺

Pasek wagi

a szala z takiego samego amteriału i zdobieniami nie mozesz zamowic/ uszyc? nie wiem czy suknie gotowa kupujesz. Ja miałam szal...z białego polarowego koca, ale ozdobionego perełkami, potem mi służyl do chrztu dla dzieci ;-)

suknia bardzo ładna :) tez nie ubrałabym bolerka. raczej stawiałabym na żakiet krótki

Pasek wagi

Dziękuję za pomysły :) Najlepszą opcją byłby pewnie szal ale właśnie nie wiem jak sobie z nim poradzić, bo pewnie będzie się zsuwał itp. Poszukam też jakiegoś krótkiego żakieciku albo etolki (chociaż najbardziej podobają mi się futerkowe a te chyba za bardzo z zimą się kojarzą niestety...)

A zewnętrzna warstwa sukni z muślinu ;)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.