- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 września 2014, 08:48
Jestem na etapie układania menu wraz z godzinami ciepłych posiłków. Zerkniecie? Jakieś sugestie?
Ślub godzina 15:
Obiad około godziny 17: dwa dania+ lody na deser
1 danie gorące : godzina 20 : grillowanych filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, kluseczk razowe i surówka
2 danie gorące : godzina 23: schab po myśliwsku, talarki ziemniaczane, kalafior z masłem i bułeczka
Około 24 tort jako punkt kończący oczepiny .
3 danie gorące : godzina 2 : barszcz czerwony z krokietem
Oprócz tego na stołach bedą 3 rodzaje sałatek : jarzynowa tradycyjna, gyros, ryżowa z kurczakiem. Zimna płyta : mięsa pieczone: schab nadziewany, karczek faszerowany, pieczeń z indyka. Wyroby wiejskie : kiełbasa, boczek. Wędliny, sery mieszane, dwa rodzaje śledzi, galaretki drobiowe i wieprzowe. Ciasta, ciasteczka, owoce oraz fontanna czekoladowa ze świętymi owocami i ciastkami do wyboru :)
***
Miało być jeszcze 4 danie gorące, ale raczej zrezygnujemy. Mysle, ze obiad, deser, 3 Dania gorące, tort i zimna płyta spokojnie wystarcza. Po co marnować tyle jedzenia.
Myślicie, ze moze tak być? Zamienić godziny/ kolejność posiłków ?
Edit:: Przypominam, ze moj temat dotyczy godzin wybranych przeze mnie posiłków jakie oferuje restauracja, gdzie odbędzie sie uroczystość. Nie rozumiem w ogóle po co dyskusja na temat wybranych przeze mnie potraw. Będziecie mieć swój ślub, to wybierzecie sobie ryby, Dania dla wegetarian itp. Ja prosiłam natomiast o doradzenie jak czasowo to wszystko rozplanować!
Edytowany przez Belldandy1 8 września 2014, 12:48
9 września 2014, 17:38
jeszcze jedna w sumie uwaga, ilość posiłków zależy też od knajpy gdzie się robi - gdzieniegdzie można zamówić mniej liczbowo dań a porcje będą takie że hej, a zdarza się że zamówisz 5 dań a jedzenie będzie tak kiepskie że nikt się nie naje. Dlatego warto znać miejsce gdzie się decyduje na wesele.
no i zależy jak dużo pije rodzina, bo jak jest trochę pijących facetów to i więcej jedzenia się przyda ;)
9 września 2014, 18:31
jeszcze jedna w sumie uwaga, ilość posiłków zależy też od knajpy gdzie się robi - gdzieniegdzie można zamówić mniej liczbowo dań a porcje będą takie że hej, a zdarza się że zamówisz 5 dań a jedzenie będzie tak kiepskie że nikt się nie naje. Dlatego warto znać miejsce gdzie się decyduje na wesele. no i zależy jak dużo pije rodzina, bo jak jest trochę pijących facetów to i więcej jedzenia się przyda ;)
5 dan i sie nie najesc To trzeba miec niezly spust lol
9 września 2014, 19:24
5 dan i sie nie najesc To trzeba miec niezly spust loljeszcze jedna w sumie uwaga, ilość posiłków zależy też od knajpy gdzie się robi - gdzieniegdzie można zamówić mniej liczbowo dań a porcje będą takie że hej, a zdarza się że zamówisz 5 dań a jedzenie będzie tak kiepskie że nikt się nie naje. Dlatego warto znać miejsce gdzie się decyduje na wesele. no i zależy jak dużo pije rodzina, bo jak jest trochę pijących facetów to i więcej jedzenia się przyda ;)
jeżeli jedzenie będzie kiepskie (byłam kiedyś na takim jednym gdzie np. ryż był nie posolony i niedogotowany, a sos do mięsa smakował jak papier ścierny - i co z tego że było danie jak się go zjeść nie dało?), na weselu będą 13 czy 14 godzin, dużo zabawy, tańców, alkoholu - niektórzy mogą być nienajedzeni.
4 września 2016, 22:03
na początku ludzie są najbardziej głodni, więc nie czekałabym 3 godzin z drugim daniem.
obiad: 17:00
1 danie gorące: 19:00
2 danie gorące: 22:00
tort: 24:00
3 danie gorące: 1:00
wg mnie sporo gości nie doczeka w ogóle godziny 02:00.. na wielu weselach tuż po oczepinach sporo osób się zawija, a według mnie po godzinie 01:00 na kolejne 2-3 godziny wystarczą "pozostałości" innych dań (u nas były one na półmiskach, tylko pierwsze i zupa były każdemu podawane na osobnych talerzu) i przekąski ;-)
5 września 2016, 10:29
na początku ludzie są najbardziej głodni, więc nie czekałabym 3 godzin z drugim daniem.obiad: 17:001 danie gorące: 19:002 danie gorące: 22:00tort: 24:003 danie gorące: 1:00wg mnie sporo gości nie doczeka w ogóle godziny 02:00.. na wielu weselach tuż po oczepinach sporo osób się zawija, a według mnie po godzinie 01:00 na kolejne 2-3 godziny wystarczą "pozostałości" innych dań (u nas były one na półmiskach, tylko pierwsze i zupa były każdemu podawane na osobnych talerzu) i przekąski ;-)
to temat z 2014 roku, jestem juz 2 lata po slubie;p
5 września 2016, 11:51
o to temat z 2014 roku, jestem juz 2 lata po slubie;pna początku ludzie są najbardziej głodni, więc nie czekałabym 3 godzin z drugim daniem.obiad: 17:001 danie gorące: 19:002 danie gorące: 22:00tort: 24:003 danie gorące: 1:00wg mnie sporo gości nie doczeka w ogóle godziny 02:00.. na wielu weselach tuż po oczepinach sporo osób się zawija, a według mnie po godzinie 01:00 na kolejne 2-3 godziny wystarczą "pozostałości" innych dań (u nas były one na półmiskach, tylko pierwsze i zupa były każdemu podawane na osobnych talerzu) i przekąski ;-)
a to sorry spojrzałam tylko, że z września (nawet dnia nie spojrzałam):P
gratulacje :D