- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
11 października 2013, 11:00
Co mialyscie do jedzenia na waszym weselu? Co bylo najlepsze a czego byscie nie polecaly/nie wybraly drugi raz?
Do gosci: co wam najbardziej smakuje/smakowalo na weselach?
11 października 2013, 12:03
więc tak z tego co pamiętam to najlepiej mi smakowała pieczeń (chyba schab) z sosem pieczeniowym ciemnym .. taka dobra, że brak słów:) no i kurak pieczony (może smażony nie wiem) z sosem śmietanowo-grzybowym, nie lubię strogonowa i ciast biszkoptowo-galaretkowych:P
- Dołączył: 2010-04-09
- Miasto: Swarzędz
- Liczba postów: 7563
11 października 2013, 12:07
dokładnie nie pamietam, ale był rosół, kluski sląskie, ziemniaki, kilka rodzajów surówek, kotelty z piersi, devolaje i jakies inne mieska, potem chyba flaczki i krokiety z barsczem a na poprawinach byl żurek, oczywiscie ciasta, owoce, i zimna płyta
- Dołączył: 2011-09-15
- Miasto: Swarzędz
- Liczba postów: 191
11 października 2013, 12:37
Ja jako gość powiem tylko, że nie znoszę, kiedy porcje są wydzielane, tzn. kelner przynosi mi np. obiad na talerzyku - ja nie wszystko lubię, więc wolę mieć wybór, pieczeń czy de voile.
- Dołączył: 2010-11-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 1094
12 października 2013, 19:42
mi wszystko jedno bo nie idę na wesele dla żarcia i alkoholu tylko żeby się dobrze bawić ;) właściwie prawie nie jem, głównie jakieś zupy żeby się rozgrzać, coś lekkiego
ode mnie uwaga, że warto pamiętać, że nie wszyscy jedzą mięso :) jak już robi się miliard potraw mięsnych to można jedną zastąpić jakąś warzywną alternatywą
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
12 października 2013, 21:15
My i nasi goście lubią kuchnię tradycyjną,wiec na taką postawiliśmy.
Miałam sprawdzone kucharki więc wiedziałam że wszystko co zrobią będzie smaczne.
Na obiad miałam rosół. Niby popularny,ale ludzie wiec prosili o przepis :D Był naprawdę wyborny bo ugotowany na wiejskich kurach (od mojej babci) oraz makaron był ręcznie zagniatany i ręcznie krojony przez moją babcię :-)
Na II danie :
ziemniaki i kluseczki śląskie
mięso - zrazy wołowe w sosie pieczeniowym, stek z ananasem, udko faszerowane ,kotlet schabowy
3 rodzaje surówek
Potem :
flaczki
barszczyk z krokietem
szaszłyki wieprzowe
gołąbki
bigos
dorsz z pieczarkami
ryba po grecku
śledzik - 2 rodzaje
wędliny które sami robiliśmy (tata od lat wędzi itd) - kiełbasa,baleron,boczek,schab itd
Tyle w każdym razie pamiętam.
Jako gość na weselach ( w ciepłe miesiące) nie jadam sałatek bo pływają strasznie w majonezie,niczego co ma galaretę bo niestety często przez upały jest wręcz rozpuszczona ,ciast z kremem - wolę to sobie darować niż potem przez 3 dni mieć biegunkę i wymioty :D
- Dołączył: 2018-01-02
- Miasto: gdańsk
- Liczba postów: 2
2 stycznia 2018, 13:38
Ja na swoim weselu miałam catering, trójmiasto zaoferowało mi bardzo fajną firmę - http://banglob.pl/. Bardzo dobre menu zaproponowali nam.
Edytowany przez karolcia2018 2 stycznia 2018, 13:39
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
22 stycznia 2018, 16:45
na pierwszy ogień był rosół i flaki
Dużo przystawek salatek wiejski stół z wedlinami. Na pewno nie wzielabhm już flakow bo one prawie nie poszły. Co godzinę jedno gorące danie. Wszyscy byli zadowoleni z wesela