Temat: wesele- remiza czy restauracja?

jak w temacie.. problem tego typu mamy duża rodzinę ( 140 osób- i nie są to ciocie cioć :) po prostu moi rodzice mieli po 5 rodzeństwa rodzice mojego M tez :) ) I problem gdzie robimy wesele.. Fajna sala ale na 120 osob cena 150/osoba + potem koszt poprawin ( ja mieszkam w gorach gdzie jest wesele a 50% rodziny pana młodego jest ze śląska więc wypada zrobic poprawiny) . Druga opcja remiza z cateringiem. Biorą 200zl/ os 2 dni. W tym mega wypas menu, stol staropolski, fontanna czekoladowa, tort, ciastka, ciasteczka, napoje bez ograniczen. Remiza odremontowana ale nie tak ladna jak restauracje. Co byscie wybraly ? 

Problemem jest to ze niektorzy ( w tym kilka moich kolezanek) postrzegaja remize jako cos obciachowego.. A ja bym chciala wymarzone wesele :) z tym ze w tej restauracji będzie ciasno. A innego wyboru nie mam bo mieszkam na takim troche zadupiu :)
.
Pasek wagi
"kogo stać na restaurację robi w restauracji.. a kogo nie stać robi w remizie."

to też nie o to chodzi... nas może i było stać na wesele w restauracji, ale woleliśmy zrobić wesele z poprawinami, na większą ilość osób, i jeszcze z tego zaoszczędzić na własne mieszkanie... Po za tym nie uznaję zasady "Zastaw się a postaw się"
sevage powtórze moje słowa "Pewnie, najłatwiej jest zapłacić i cieszyć się luksusem:".


.
Pasek wagi
.
Pasek wagi
remiza, a co to za obciach.... ? Wesele w remizie, to zakrawa na świetną zabawę
popatrz na ceny i ile wyjdzie... nei sluchaj innych, fajny klimat, muzyka itp a ludzie wszedzie beda sie dobrze bawic
sevage,

a wyobraź sobie że moja koleżanka zrobiła w remizie nie dlatego że nie ma pieniędzy (wprost przeciwnie), tylko dlatego że to jedyna sala w tej okolicy która pomieściła jej liczbę gości czyli grubo ponad 100 osób (bodajże 130...)

zresztą do zgryźliwości mi jeszcze daleko. Ja z mojego wesela byłam bardzo zadowolona....zrobiłam wesele na prawie 90 osób, z poprawinami na 50 osób, i wyniosło mnie to 12 tys taniej niż takie samo wesele na 80 osób jednodniowe. Po drugie sala była 3 miesiące przed naszym weselem remontowana, wyłożona takimi dużymi waniliowo-brązowymi płytkami ("antypoślizgowe jak by co"), kuchnia duża przestronna, zastawa nowa na 100 osób.
Remiza sama bede tam miec w tym roku to jest to a nie sztywna resteuracja a i catering jak dla mnie wydaje sie byc swienty chcesz to podam namiary na priv chyba ze juz masz:)
remize

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.