- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 stycznia 2020, 14:28
Co dzis macie na obiad? :)
30 stycznia 2020, 18:12
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepszeZ czego robisz panierke? ;)Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Właśnie slyszalam, ze z maki kukurydzianej panierka wychodzi jak z kfc ale jeszcze nie próbowałam ;)
30 stycznia 2020, 18:24
Pieczone pałki z kurczaka z sosem curry +ryż+surówka
30 stycznia 2020, 19:06
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepszeZ czego robisz panierke? ;)Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:
Edytowany przez Sawka00 30 stycznia 2020, 19:08
30 stycznia 2020, 19:23
U mnie dzis rolada ze szpinakiem i Mozzarella w sosie gorgonzolla i krokiety ziemniaczane do tego kilka grzybkow w zalewie
30 stycznia 2020, 19:41
Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepszeZ czego robisz panierke? ;)Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Jaka mąka? Pszenna?
30 stycznia 2020, 19:42
Bylam zjesc pizze z kolega
30 stycznia 2020, 19:48
Curry z żółtą i masaman pastą curry z warzywami, tofu i świeżym ananasem:) zrobiłam gar i już trzeci dzień miałam to na obiad: P
30 stycznia 2020, 19:54
Jaka mąka? Pszenna?Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepszeZ czego robisz panierke? ;)Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Tak, użyłam pszennej.
Ktoś wyżej pisał o kukurydzianej i muszę kiedyś wypróbować :)