Temat: Co na obiad?

Co dzis macie na obiad? :)

soraka napisał(a):

awokdas napisał(a):

Sawka00 napisał(a):

Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Z czego robisz panierke? ;)
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepsze

Właśnie slyszalam, ze z maki kukurydzianej panierka wychodzi jak z kfc ale jeszcze nie próbowałam ;)

Pieczone pałki z kurczaka z sosem curry +ryż+surówka

leczo bez mięsa z pieczarkami 

soraka napisał(a):

awokdas napisał(a):

Sawka00 napisał(a):

Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Z czego robisz panierke? ;)
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepsze

Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:

Pasek wagi

U mnie dzis rolada ze szpinakiem i Mozzarella w sosie gorgonzolla i krokiety ziemniaczane do tego kilka grzybkow w zalewie ;) 

Sawka00 napisał(a):

soraka napisał(a):

awokdas napisał(a):

Sawka00 napisał(a):

Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Z czego robisz panierke? ;)
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepsze
Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:

Jaka mąka? Pszenna?

Bylam zjesc pizze z kolega(pizza)

Curry z żółtą i masaman pastą curry z warzywami, tofu i świeżym ananasem:) zrobiłam gar i już trzeci dzień miałam to na obiad: P

awokdas napisał(a):

Sawka00 napisał(a):

soraka napisał(a):

awokdas napisał(a):

Sawka00 napisał(a):

Dziś miałam nuggetsy z kurczaka ala kfc z ziemniakami i surówką z buraczków.Wczoraj były gołąbki w sosie pomidorowym a jutro planuję rybkę, którą pierwszy raz kupiłam... Baramundi. ;)
Z czego robisz panierke? ;)
nie wiem z czego autorka dania robi panierkę ale ja zawsze z płatków kukurydzianych to najlepsze
Najpierw zanużam mięso w gęstym cieście naleśnikowym (z przyprawami) a potem wrzucam do torebki wypełnionej mąką i potrząsam. Potem hop na patelnię i powstaje taka fajna struktura panierki ;) Tylko trzeba potrząsać w tej mące a nie obklepywać jak przy normalnym panierowaniu kotletów. U mnie wyszło to tak jak na zdjęciu:
Jaka mąka? Pszenna?

Tak, użyłam pszennej. 

Ktoś wyżej pisał o kukurydzianej i muszę kiedyś wypróbować :)

Pasek wagi

tusia9 napisał(a):

wątróbkę........mam zaburzenie miesiączkowania i ostatnie 3 razy miesiączeke miałam w systemie 7 dni miesiączka 7bez 7dni miesiączka 7 dni bez7dni mieisączka.. mój organizm jest wyczerpany i łaknie wątróbki... 
ale przeciez nikt Cie o to nie pytal... tylko co masz na obiad .

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.