Temat: Pierogi, pomocy....

Dziewczyny pomóżcie proszę!Macie może sprawdzone przepisy na pierogi ruskie i z kapustą i grzybami?Albo linki do blogów???Bedę wdzieczna

Pasek wagi

www.kotlet.tv robiłam z tej strony są super

Pasek wagi

moim zdaniem nie na przepisu na pierogi. Robiac ciasto pamietaj o bardzo cieplej wodzie, jajku, odrobinie oleju. Wody dolewaj tyle ze pod reka bedziesz czula ze ciasto bedzie elastyczne. 

Farsz na pierogi z kapusta wedle uznania. Dodaj podsmazona cebulkę, kawalki odgotowanych grzybow. Sol i pieprz do smaku. 

Do ruskich tez mozesz dodac cebulke smazona. Wiadomo ser bialy ziemniaki:)). 

a nie jajka nie dawaj bo ciasto bedzie twarde.najlepsze to maka zaparzona wrzatkiem i tyle.:)

Pasek wagi

Dziekuję dziewczyny na was zawsze można liczyć(puchar)

Pasek wagi

220g mąki, 1 żółtko, szczypta soli i pół szklanki bardzo gorącej wody. Tyle w temacie ciasta. Farsz to już indywidualna sprawa- ja zawsze robię lekko przesadzony- przesolony i przepieprzony- z takiego zawsze wychodzą mega pierogi i uszka!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.