- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
14 grudnia 2012, 11:31
14 grudnia 2012, 12:39
Bardzo podoba mi się twoje podejście, mogę wykorzystać jako cytat Pani X w swojej pracy? :)Zależy co kto rozumie pod pojęciem "niezdrowej żywności". Dla mnie to każda przetworzona, z dodatkiem konserwantów. Do niezdrowych zaliczam produkty z odtłuszczonego pasteryzowanego mleka, podgrzewany powyżej 40 stopni miód czy nawet oliwki, w których znajduje się chlorek jakiś tam. Niektóre osoby twierdzą, że to już obsesja ale ja nazywam to po prostu sposobem żywienia, który ewoluował. Kiedyś jadłam bardzo niezdrowo- byłam ciągle chora, źle się czułam, już nie wspomnę o dodatkowych kg. Zmieniałam sposób jedzenia, zmniejszałam ilość rzeczy przetworzonych aż do momentu, w którym jestem teraz. Nie boję się jeść niezdrowej żywności, ja po prostu nie chcę. Wiem jak destrukcyjnie wpływała na moje samopoczucie i wygląd.
14 grudnia 2012, 12:59