Temat: nadżerka

Kochane czy macie doświadczenia z tym cholerstwem? Czy nadżerka jest na tyle naturalnym zjawiskiem, że nie trzeba nic z nią robić? Jeszcze nie rodziłam- to chyba istotny fakt.
Kobietom, które nie rodziły podobno nie należy wypalać nadżerki. Ja też miałam i wyleczono mnie lekami.
Pasek wagi
ja też miałam nadżerkę i jeśli nie rodziłaś nie zgadzaj się na ten zabieg młodym dziewczyną poleca się zamrażanie ja miałam taki zabieg jest bezbolesny i trwa do 20 minut nic się kompletnie nie czuje płaciłam za niego 150 zł ale to było jakies 3-4 lata temu. Musisz coś zrobić z tą nadżerką bo ona nie może być nie leczona 

Przy następnej wizycie poruszę ten temat. Pewnie to nic groźnego, ale lepiej dmuchać na zimne.

u mnie dziś też wykryto nadżerkę, niby sporą, bo gin stwierdziła, że jest od dawna (a we wrześniu inna nic nie zauważyła.. szlag by ją), przepisała mi globulki i za 4 tygodnie idę na cytologię.

co do wypalania, moja mama miała kiedyś wypalaną nadżerkę, chyba przed moim albo nawet mojego brata porodem :) więc jak widać, to nie szkodzi :)

ja tez się dzisiaj dowiedziałam ze mam nadżerkę ale nie wiem w jakim stopniu jak to sprawdzić robił mi badania usg ??? noi lekarz mówi ze rok to wyleczenie samego stanu zapalnego(prawda to ze az rok?) a potem usuniecie nadżerki, przepisał mi jakieś 4 leki które mam brać i co miesiąc się do niego zgłaszać … pomóżcie

hej. ja mialam nadżerkę przed 2 ciążą, po ciąży nie zniknęła i jak przestałam karmić poszłam na wymrażanie,... zabieg 15 minutowy, prawie bezbolesny... a teraz mam spokój..
nadżerkę trzeba wyleczyc, bo nie leczczona może przejsć w coś gorszego..
a na bank to koneicznie trzeba zrobic cytologię i okreslić jakiej jest grupy - czy coś takiego.. jak mocne zagrożenie.

Hello,

właśnie wróciłam od mojego lekarza który stwierdził że mam nadżerkę.
Do tej pory nigdy nie miałam styczności z tą chorobą.
Jakie są metody leczenia?
Czy w wieku 26 lat "wypalanie nadżerki" jest szkodliwe?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.