Temat: Białko na redukcji?

witam czy jest jakiś sens w spożywaniu białka na redukcji? Dostałam dzis próbkę od whey protein i jest pyszne. Dodam ze w aplikacji fitatu bułka mam zazwyczaj za duzo..

Ja kupiłam i zużyć nie mogę. Szybko Ci sie znudzi smak i rzucisz w kąt takze nie polecam

Pasek wagi

Ja kupiłam i zużyć nie mogę. Szybko Ci sie znudzi smak i rzucisz w kąt takze nie polecam

Pasek wagi

Białka na redukcji więcej niż na masie. A ile tego białka masz i ile ważysz?

białko jest przydatne wtedy kiedy w rozkładzie makro go brakuje. Lepiej dla organizmu byłoby gdyby źródłem było jedzenie jak twaróg, mięso itp niż proch. 

Pasek wagi

HelloPomello napisał(a):

Białka na redukcji więcej niż na masie. A ile tego białka masz i ile ważysz?

jeśli budujesz mięśnie, to chyba nie?

Białko jest ważniejsze na redukcji niż na masie bo chroni przed utratą mięśni. Na masie mięśnie budujesz ze składników energetycznych, węgli i tłuszczy, ale z białka oczywiście też. 

liskot napisał(a):

HelloPomello napisał(a):

Białka na redukcji więcej niż na masie. A ile tego białka masz i ile ważysz?
jeśli budujesz mięśnie, to chyba nie?

A jednak na masie bardziej istotne są węgle,  białko owszem ale jednak mniej. 

wazę 67kg i jem ok 100gram białka z samego pożywienie 

To wcale nie jesz dużo białka tylko raczej optymalnie, ja przy 68kg jem 130-140 g i nie uważam że to dużo , w zasadzie stanowi 30% tego co spożywam.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.