Temat: Chlorella- algi

Witajcie!
Dziś na onet.pl pojawił się artykuł na temat chlorelli http://uroda.onet.pl/plotki/gwiazdy/tak-odchudzaja-sie-modelki,1,5406884,artykul.html
Stosowałyście, pomaga? Jakiej firmy, gdzie kupić?
Ja brałam, ale przestałam bo po jakimś czasie bez łykania nie mogłam się normalnie wypróżnić. W sumie bardzo długo brałam, ale czy to cokolwiek dawało, to nie jestem w stanie w ogóle powiedzieć.
Ja nie biorę nic, a jakoś chudnę.. Tobie też polecam.
"Najlepiej spożywać po 2 do 3 gramów. (10-15 tabletek) chlorelli dziennie."

nie widzi mi sie to:o

cancri napisał(a):

Ja brałam, ale przestałam bo po jakimś czasie bez łykania nie mogłam się normalnie wypróżnić. W sumie bardzo długo brałam, ale czy to cokolwiek dawało, to nie jestem w stanie w ogóle powiedzieć.

sorry,za odkopanie starego wątku,no ale cóz.Zainteresowałam się algami,bo wspierają uklad odpornosciowy i nerwowy  ... naprawde nie zauważyłaś poprawy jesli chodzi o te sprawy? Nie ukrywam,ze mam tez nadwrazliwosc oczu na swiatlo,co jest wynikiem efektu 'suchego oka',wiec poza kropelkami chcialabym się wesprzec od wewnątrz i czytając o tym produkcie doszlam do wniosku,ze mógłby wpłynąć korzystnie na organizm.

Witam serdecznie,

wiem, że temat jest dość stary, ale zależy mi na uzyskaniu informacji od osób, które stosowały spirulinę, chlorellę lub inną algę.

Prowadzę badania dotyczące efektów ubocznych suplementacji tych alg, stąd moja prośba o wypełnienie krótkiej ankiety, która naprawdę bardzo wspomoże moją pracę. Oto link: http://moje-ankiety.pl/respond-77960.html .

Jeśli któraś z Was weźmie udział w badaniu, proszę o krótką informację zwrotną na adres mailowy: monikajaskiewicz@vp.pl

Ja jedynie mogę powiedzieć , że te które zawierają jod są niebezpieczne dla osób z alergią na jod. Ja taką mam, a odkryłam ją całkiem przypadkowo. Poza tym algi są zdrowe i mają ogrom miro i makro elementów

Pasek wagi
Dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały: fosforu, potasu, magnezu, wapnia (ich koncentracja jest wyższa niż u innych roślin lądowych), pierwiastków śladowych: żelaza, manganu, cynku, molibdenu, miedzi i kobaltu (chelatowe wiązania aminokwasów). Jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A) która usuwa uszkodzenia skóry powstałe w wyniku działania promieniowania ultrafioletowego, wzmacnia wzrok, zapobiega zaćmie i przeciwdziała rozwojowi rak płuc. Zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa. Niedobór tej witaminy  prowadzi do zaburzeń neurologicznych i upośledzenia sprawności intelektualnej.

Ten mikroskopijny, jednokomórkowy glon o wielkości od 2 do 12 mikronów zawiera ponad 70 substancji o wysokim znaczeniu biologicznym dla organizmu człowieka. Wyjątkowo bogate  spektrum substancji odżywczych: niezbędne aminokwasy, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, liczne cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.