- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 marca 2012, 10:37
Witam. Chciałabym poprawić wygląd swojej sylwetki, zatem zaczęłam taką delikatną dietę. Polecono mi również zażywanie błonnika, problem w tym że jak byłam w markecie to na półce ze zdrową żywnością półki aż się uginały od tej różnorodności. Jaki błonnik jest najlepszy? Rozpuszczalny, czy może w tabletkach. I jak go spożywać? Dodawać do potraw?
Dzięki za rady
9 marca 2012, 20:38
Owall, ja nie chcę zapchać brzucha, bo nie sądzę by błonnik był to w stanie zrobić. Mi zależy na poprawieniu trawienia, zatem na szybszym spalaniu kalorii.
Dla przykładu tu jest błonnik owsiany
to jest ten Gala co piszecie.
Ale są np jabłkowe, pszenne itp. Czym one się różnią?
I kolejne pytanie, na stronie tego producenta piszą by nie spożywać samodzielnie , tylko w połączeniu z wodą czy z jogurtem. Takie łyknięcie na szybko może zaszkodzić?
9 marca 2012, 21:17
11 marca 2012, 10:35
11 marca 2012, 12:03