7 czerwca 2009, 18:55
pewnie ten temat byl juz tutaj ze sto razy ale zapytam po raz 101 :) moze mnie udusicie za to ;p
bylam wlasnie w sklepie po jakies tam zakupy mamusce <sukces- sobie kupilam tylko 3 butelki wody>
i patzrylam na otreby- znalazlam tez platki owsiane, na obydwoch pisze ze bogate w blonnik, wiec ktore stosujecie i w jaki sposob? chyba mozna je jesc z jogurtem, do salatek warzywnych i owocowych???
aha jaki rodzaj jesli otreby- jeczmienne, pszeniczne, zytnie? ma to jakies znaczenie?
- Dołączył: 2006-10-16
- Miasto: Mumbai
- Liczba postów: 201
7 czerwca 2009, 20:41
to i ja się wypowiem ;)
mój przepis na owsiankę - dokładnie tak jak pisze deeuced! zalać wodą i odczekać aż spęcznieją, zaoszczędzimy wtedy kalorie na mleku... do tego zawsze przyprawiam je cynamonem i imbirem plus dodatek w postaci suszonej żurawiny (bardzo polecam), truskawek albo innych suszonych owoców.
co do prażonych płatków owsianych - meeeeega przepis mam: starte jabłuszko, polane z sokiem z cytryny, na to kefir/maślanka/jogurt i to posypuję prażonymi płatkami - uwielbiam
a co do różnicy między płatkami a otrębami, to tak jak pisała promis, otręby głównie pęcznieją i 'odkurzają' nam żołądek, za to płatki są pożywne i dostarczają wiele cennych witaminek - warto je pokochać :)
smacznego vitalijki!;)
7 czerwca 2009, 20:47
pulchniutka1986 -życze ci jak najwiecej na minusie:))
7 czerwca 2009, 20:57
nowajaaa- DZIEKI WIELKIE.... zobaczymy co jutro nam ta waga pokaze... powoli do przodu :)
- Dołączył: 2009-06-05
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 48
7 czerwca 2009, 21:01
nowajaaa w jakim czasie tyle schudłaś?
- Dołączył: 2009-05-17
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 2469
7 czerwca 2009, 21:05
nowajaaa właśnie w jakim czasie,bo rezultat jest fantastyczny!!!
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Valim
- Liczba postów: 10627
7 czerwca 2009, 21:27
płatki owsiane zawierają składniki antyodzywcze które wiążą wapń cynk i inne dobre rzeczy w naszym organiźmie w trudnoprzyswajalne (wiec wydalane) sole, przez zjedzeniem nalezy je zoatawić na noc w wodzie, potem wodę odlać i dopiero zalac mlekiem
ja czasem sie skusze na płatki owsiane ale zdecydowanie odradzam codziennie, dzisiaj zjadłam omleta z 2 białek i 1 żóltka do tego trochę płatów owsianych i otrębów zamiast mąki, pyszne i sycące do tego truskaweczki mniam!
7 czerwca 2009, 21:27
> aco do mikrofali to zabija ona wszystkie sladniki
> odzywcze w produktach, jakie d oniej wkladamy
>
skad masz takie info?
- Dołączył: 2010-10-18
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 60
22 października 2010, 22:36
Po co diety i głodówki, jak wystarczą otręby albo płatki.
Sama nie wiedziałam, że potrafią tyle zdziałać. Dobrze, że trafiłam na to
forum. Jem otręby od jakiegoś czasu i już widzę różnicę. I wiem, że jak będę je
jeść regularnie, dorzucę trochę ćwiczeń i trochę wyrzeczeń to powoli waga
będzie spadać. Jak jeszcze przyrządzacie posiłki z otrębami? Jecie je tylko na
śniadanie czy dorzucacie je też do obiadu?
- Dołączył: 2010-11-01
- Miasto:
- Liczba postów: 759
27 grudnia 2010, 13:00
Przez trzy miesiące codziennie rano na śniadanie zajadałam płatki owsiane górskie. I powiem szczerze, że byłam po nich szybciej głodna niż po jakich kolwiek innych płatkach. Stwierdziłam, że wolę już jeść nestle fitness lub fitelle. Może to i pic na wodę,ale zauwazyłam, że mimo wszytsko nie jestem po nich tak szybko głodna i dlatego zajadam mniej.
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
20 września 2012, 21:08
ja otręby czasami dodaje do kubeczka jogurtu, ponadto do jajek (jajecznica, omlety, nalesniki), do masy na mielone tez. Ostatnio mam też płatki żytnie- wówczas do miseczki wrzucam tak na oko z 2-3 łyzki mieszanych otrąb(zytnie, owsiane pszenne) z lyzke platków i zalewam zimnym mlekiem lub jogurtem, potem dodaje banan albo jakas mandrynke, kiwi i zjadam:))