Temat: Bladzoszki - jaki podkład ?

Mam strasznie jasną karnację i chciałam zapytać jakich podkładów używają inne "bladzioszki" ? ;)






loreal infallible 015, Estee Lauder DW 1N1. Z oriflame mama mi kiedyś zamówiła, nie pamiętam jaki dokładnie to był, czarne opakowanie z fioletową zakrętką, aczkolwiek ten to już był przegięciem- jakbym się mąką posypała.
a z Max Factora nie podobają mi się kolory, miałam ten najjaśniejszy ale źle wygląda na twarzy, taki jakiś różowy.
Aktualnie używam BB Cream-MISSHA M Perfect Cover 13 i jest idealny pod względem koloru ;)
ja uzywam z oriflame
 


"dotleniajacy"najjasniejszy kolor jest ok:)
Matujący z Avon 
ja mam naprawdę jasną karnację i obecnie używam Lasting Performance 100 Fair - niedostępny w Polsce, ale na allegro za przystępną cenę oraz Revlon Colorstay Ivory. ten drugi szczególnie polecam w wersji do skóry mieszanej, sprawdza się bardzo dobrze.
Ja używam MAC Machmaster odcień 1.0 i jestem berdzo zadowolona :)
Pasek wagi
Revlon Colorstay Buff. Próbowałam innych i zawsze wracam do niego. Jeżeli masz bladą cerę w odcieniu żółci to będzie Ci pasował Buff, jeżeli w odcieniu różu to Ivory.
Revlon Colorstay w kolorze 150 Ivory :) Ten jest już baardzo jasniutki, ale w razie czego jest jeszcze jeden jaśniejszy odcień:)

kamciaa1012 napisał(a):

Vichy Dermablend - odcień 25 (nude)+ Max Factor Creme Puff - odcień 05 też mam cerę jasną, piegowatą a te dwa produkty idealnie mi wszystko kryją :-)

 

vichy dermablend jest ciemny (odcień nude) sama jestem blada ale nie aż tak i był mocno ciemny

Polecam jako the best produkt TRUE MATCH   Loreal w kolorze Vanilia - jest fantastyczny.
Pasek wagi

daruska99 napisał(a):

Muszę spróbować, bo na prawdę ciężko jest mi dobrać odpowiedni odcień. Żeby nie było efektu maski. ;)


Najlepszy na efekt maski jest zakup dobrego brązera, oczywiście w odpowiednio bladym jak na brązer odcieniu.
Ja też używam Ivory z Revlonu jak Omlecik, takiego z bazą. Świetny jest, bardzo wydajny.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.