- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 listopada 2018, 13:26
Hej, ostatnio kupiłam kotlety sojowe i zastanawiam się jak mogłabym je przygotować bez smażenia? Smażyć bez oleju nie mogę bo nie mam specjalnej patelni do tego, ale pomyślałam sobie, że mogłabym je najpierw ugotować w wodzie z kostką rosołową, a później przyprawić (tak w ogóle czym polecacie przyprawiać takie kotlety?) i wstawić do piekarnika. Myślicie że to dobry pomysł? I tak z ciekawosci, ile będą wtedy miały kcal tak przygotowane kotleciki sojowe?
11 listopada 2018, 13:44
Nigdy nie jadłam z piekarnika, myślę że to może się nie udać zbyt dobrze. A nie możesz usmażyć na tej patelni z tłuszczem? Ja smażę na dosłownie 1 łyżce oleju i są ok.
11 listopada 2018, 14:15
mysle ze w piekarniku moga byc "za suche", a tak naprawde to jest moim zdaniem duza przesada szukanie innych sposobow jak normalne usmazenie - jesli zjesz jeden z talezem salaty - co sie stanie -NIC, trzymasz sie jakichs ilosci i wszystko gra. Nie daj sie zwariowac, jedzenie powinno tez smakowac.
Bardziej martwiloby mnie to ze soja nie koniecznie jest tak zdrowa jak sie wczesniej slyszalo- wszelkie modyfikacje .
Edytowany przez Berchen 11 listopada 2018, 14:16
11 listopada 2018, 18:20
a nie możesz gotowanych zjeść?
11 listopada 2018, 19:14
A co to za kotlety? Patrzyłaś co mają w składzie? Czy warto je jeść? Poszukaj wegańskich przepisów, nie kupuj byle czego.