Temat: Kotlety sojowe- jak przygotować je bez smażenia?

Hej, ostatnio kupiłam kotlety sojowe i zastanawiam się jak mogłabym je przygotować bez smażenia? Smażyć bez oleju nie mogę bo nie mam specjalnej patelni do tego, ale pomyślałam sobie, że mogłabym je najpierw ugotować w wodzie z kostką rosołową, a później przyprawić (tak w ogóle czym polecacie przyprawiać takie kotlety?) i wstawić do piekarnika. Myślicie że to dobry pomysł? I tak z ciekawosci, ile będą wtedy miały kcal tak przygotowane kotleciki sojowe?

Nigdy nie jadłam z piekarnika, myślę że to może się nie udać zbyt dobrze. A nie możesz usmażyć na tej patelni z tłuszczem? Ja smażę na dosłownie 1 łyżce oleju i są ok. 

mysle ze w piekarniku moga byc "za suche", a tak naprawde to jest moim zdaniem duza przesada szukanie innych sposobow jak normalne usmazenie - jesli zjesz jeden z talezem salaty - co sie stanie -NIC, trzymasz sie jakichs ilosci i wszystko gra. Nie daj sie zwariowac, jedzenie powinno tez smakowac.

Bardziej martwiloby mnie to ze soja nie koniecznie jest tak zdrowa jak sie wczesniej slyszalo- wszelkie modyfikacje . 

a nie możesz gotowanych zjeść?

A co to za kotlety? Patrzyłaś co mają w składzie? Czy warto je jeść? Poszukaj wegańskich przepisów,  nie kupuj byle czego. 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.