Temat: Cwiczenia na uda i pupe - pytanie

Na silowni robie ok. 40 przsiadow ze sztanga (20kg) + wymachy noga z obciazeniem 9 kg ok. 36 na kazda noge. Dodatkowo orbi (wczoraj ok. 30 minut, ale na najnizszym obciazeniu) i jakies inne rozgrzewajace cwiczenia. Dopiero, ze tak powiem zaczynam. 

Zastanawiam sie jednak dlaczego mam zakwasy zazwyczaj tylko na przedniej czesci ud a nie np. na tylniej lub pupie ??? Przede wszystkim chcialam podniesc pupe i ujedrnic tez tylnia czesc ud, ale am wrazenie ze nie ma zadnych efektow ?!?! 
Moze powinnam nizej te przysiady robic czy szerzej lub wezej rozstawic nogi ???? Macie jakies rady ??? 
a robisz je poprawnie? poszukaj jak powinien wyglądac poprawny przysiad. kolano cofnięte, biodra wysunięte do tyłu, proste plecy.. może opierasz ciężar w niewłaściwy sposob. sama nie wiem
Ja polecam ćwiczenia z Mel B, które na pewno nie obciążają tak stawów jak przysiady. I nie jest to jakaś reklama, po prostu widzę po sobie, że Mel B działa.
Ja robie Mel B na posladki i efekty są widoczne.
Jak już jesteś na siłowni to spytaj kogoś albo trenera, czy dobrze robisz. Mnie się robią zakwasy na tyłku i dwugłowych uda.
Pasek wagi
ja robię przysiady ale oprócz nich jeszcze 'zabojczy trening na nogi i posladki Fitappy' bardzo fajne i niewymagajace wbrew pozorom cwiczenia ktore polecam
to prawda, przyczyną może być niepoprawne wykonywanie ćwiczeń. Rozwiązaniem może być trzymanie sztangi w okolicach klatki piersiowej, a nie na barkach - wtedy twój organizm jest po prostu zmuszony do poprawnego utrzymywania pozycji. Jeśłi dalej nie będzie efektów może powinnaś zmienić ćwiczenia i sprówbować np. ćwiczeń na uda i pośladki na suwnicy?
Ja robilam Mel B na pupe ale to nie dla mnie. Pupa mnie nie bolała ale w nogach był taki ból że nie byłam w stanie ich podnieść.
wykonuj przysiady mając cały ciężar na piętach, poczujesz kiedy ćwiczenie jest wykonane poprawnie i będziesz miała nieziemskie zakwasy pod pupą:)
Schodzisz nisko w przysiadzie? Ja zawsze mam zakwasy na dwugłowych i pośladkach

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.