- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 grudnia 2011, 10:57
18 stycznia 2012, 18:11
Skacząc na skakance trzeba pamiętać o pewnych
Nie powinny skakać osoby z BMI powyżej 24
Niekoniecznie, są osoby, które przy wysokim BMI mają na tyle mocne stawy i ścięgna, że spokojnie mogą skakać, do tego buty z amortyzacją i miękkie podłoże. Ale to są nieliczne wyjątki, trzeba uważać, przy wysokim BMI najbezpieczniejsze jest pływanie i marsze.
2. Należy
w odpowiednich butach - nigdy na boso.
j/w
3. Wiele zauważa nadmierny spadek biustu - należy to
jednak kontrolować u każdego jest inaczej, wiadomo.
tego nie da się kontrolować, biust składa się w dużej mierze z tkanki tłuszczowej i jej ubytek w całym ciele jest równomierny, nie oszczędza biustu ani niestety twarzy... W zależności od tego, które miejsca są bardziej otłuszczone, na tych widać najpóźniej ubytek tkanki tłuszczowej (umówmy się na takie uproszczenie, faktycznie komórki tłuszczowe po prostu opróżniają się i kurczą a nie znikają). W miejscach, gdzie adipocytów jest mało, najprędzej widać ubytki, dlatego niesłusznie używa się określeń, że np. "najpierw chudnie mi twarz", tam jest przeważnie tak mało tkanki tłuszczowej, że niemal od razu ubytek wagi widać na modce.
4. Skakanka jest genialna - gubisz cm głównie z ud, pośladków, brzucha,
łydki (lecz jeśli chodzi o łydki musisz pamiętać o
punkcie...)
Jest genialna, gubisz tluszcz z całego ciała i ujędrniasz dodatkowo w/w partie, należy pamiętać, aby podczas skakania wciągać brzuch i zmieniać tempo, wtedy będzie ono najbardziej efektywne. No i nie ilość podskoków ma znaczenie, tylko czas skakania.
5. Przed skakaniem i po nalezy wykonać stretching nóg - z szczególnym uwzględnieniem łydek.6.
- stretching nóg TUTAJ - zwróć uwagę na rozciąganie jest to niezbędne do tego, aby je wysmuklać a nie rozbudowywać
Edytowany przez Grian 18 stycznia 2012, 18:13