- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
18 sierpnia 2018, 12:47
Zamierzam podjąć się wyzwania i przerobić wszystkie 3 części, czyli 14 tygodni ćwiczeń. Każda z nich jest trudniejsza od poprzedniej i zastanawiam się czy lepiej będzie zrobić je bez przerw pomiędzy czy przy przechodzeniu na wyższy tryb dać sobie tydzien lżejszych ćwiczeń i dopiero zacząć następny?
18 sierpnia 2018, 13:03
A ja uważam że jest. Po każdym cyklu cięższych ćwiczeń powinien być jakiś czas(np. tydzień) fazy regeneracyjnej z naciskiem bardziej na rozciąganie w tym okresie.
18 sierpnia 2018, 13:10
Liandra, gdyby chodziło o Insanity to ok, z resztą jest tam chyba tydzień luzu pomiędzy pierwszą a drugą częścią, ale T25 to nie są aż tak intensywne ćwiczenia aby to było konieczne.
Teraz sprawdzałam rozpiskę t25, i tam są tylko w zasadzie 5 dni treningowych, jeden dzień odpoczynku i jeden dzień rozciągania.
Edytowany przez .kathea. 18 sierpnia 2018, 13:18
18 sierpnia 2018, 14:22
Tylko, że faktycznie organizm po całym miesiącu jest nadwyrezony w jakimś stopniu i dlatego brałam to pod uwagę, ale nie wiem jakby to wpłynęło na efekty.
18 sierpnia 2018, 14:27
Pytanie jakich efektów oczekujesz. Jeżeli liczysz na metamorfozę tak jak jest to w folderach reklamowych z t25, to zapomnij. To jest tylko 25 minut ćwiczeń cardio. Oczywiście, poprawi Ci się kondycja, ale to efekt każdego regularnego treningu cardio. Większe efekty uzyskasz jeżeli pójdziesz na siłownię.
18 sierpnia 2018, 14:31
Pytanie jakich efektów oczekujesz. Jeżeli liczysz na metamorfozę tak jak jest to w folderach reklamowych z t25, to zapomnij. To jest tylko 25 minut ćwiczeń cardio. Oczywiście, poprawi Ci się kondycja, ale to efekt każdego regularnego treningu cardio. Większe efekty uzyskasz jeżeli pójdziesz na siłownię.
Już rok temu cwiczylam cała pierwsza fazę i byłam bardzo zadowolona z efektów, więc liczę na to samo lub troszkę lepiej, a nie taki co są w reklamach, bo wiadomo, że to jest podkoloryzowane. Chciałabym poprawić kondycję i troszkę schudnąć (wcześniej było to 4,5 kg na 5 tygodni). I nie tylko jest to cardio.
Edytowany przez yummy.banana 18 sierpnia 2018, 14:32
18 sierpnia 2018, 14:40
yummy.banana, przeszłam wszystkie trzy fazy, owszem, masz tam trochę ćwiczeń modelujących, typu brzuszki, pompki, przysiady itp. W trzeciej fazie masz trochę ćwiczeń z hantlami. Ale mimo wszystko to podchodzi pod trening cardio, to nie są ćwiczenia siłowe.
18 sierpnia 2018, 15:19
Owszem, nie są to siłowe, ale też nie samo cardio. Każdy ma inny organizm i u każdego są różne efekty.