Temat: Savoir-vivre na siłowni

Ostatnio wykupilam karnet na siłownie , nie byłam na niej nigdy i w związku z tym mam kilka pytań odnośnie panujących tam zasad :

1- Czy NIE kąpanie się po siłowni jest wiochą ?
2- Czy zabierania na salę ręcznika jest obowiązkowe ?
3-Czy ludzie na silowni zwracaja uwage na ubior ? Tzn czy jak poszlabym w trampkach na przykład ( chociaz tego nie zrobie) to czy byloby  to  na miejscu?
 
Bardzo prosilabym o rady jak sie zachowac na silowni i co ze soba zabrac bo jestem totalnie zielona i boje sie szczerze mowiac  !
Ja sie boje bardziej isc do fryzjera a na manicure to w zyciu nie pojde.
No ale jak mowie, ja  z tym nie walcze (z wymaganiem dezynfekcji) i jak zauwaze takei cos na silowni to bede przykladnie uzywac:).

Pasek wagi
Klamki do Waszych domów/bloków mają więcej zarazków niż te nieprzetarte sprzęty na siłowni.
1. ja się nie kąpałam, chyba, że szłam przed szkołą. Jak szłam po szkole, to tego nie robiłam, bo mam 10 minut drogi z siłowni do domu " z buta" 
2. U mnie na siłowni w regulaminie, było to obowiązkowe, ale i tak ludzie się do tego nie stosowali. Ja nosiłam, bo mi było wygodniej
3. Widziałam ludzi, w trampkach, klapkach i zwykłych adidasach i jakoś nie uznałam tego za faux pas. Osobiście ćwiczyłam w adidasach. 


       Można też powiedzieć że na drewnianej desce do krojenia jest więcej bakterii niż w toalecie. to samo się tyczy szczoteczek do zębów ale to już off-topic. 

Ja osobiście wole dotykać moich klamek w domu, niż siadać na mokrym siodełku. Poza tym osoby pracujące w takim miejscu powinny mieć jakiś nadzór nad czystością, to w końcu świadczy o jakimś poziomie siłowni.

A wracając do tematu:

1) Jeśli chwilowy dyskomfort po ćwiczeniach nie przeszkadza ci w dotarciu do domu to w czym problem?

2) Obowiązkowe raczej nie, ale bardzo przydatne i wygodne

3) Idziesz ćwiczyć czy pokazywać się? w czym najwygodniej w tym ruszaj śmiało

bakterie grzybica jezu dobrze ze mam sprzet silowy w domu :/ nastraszylyscie mnie

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.